DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
23. aprīlī, 2018
Lasīšanai: 2 minūtes

Partija “No sirds Latvijai” aicina prezidentu atcelt nekustamā īpašuma nodokli vienīgajam mājoklim

No sirds Latvijai
Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Šodien, š.g. 23.aprīlī partija “No sirds Latvija” vērsās pie Latvijas Valsts prezidenta Raimonda Vējoņa ar aicinājumu steidzami risināt jautājumu par nekustamā īpašuma nodokļa atcelšanu vienīgajam mājoklim, iesniedzot Saeimā likumprojektu “Grozījums likumā “Par nekustamā īpašuma nodokli””. “No sirds Latvijai” vērš prezidenta uzmanību, ka gandrīz 30 000 balstiesīgo iedzīvotāju ir parakstījušies par šo likumprojektu, kas liecina par būtiskas sabiedrības daļas atbalstu. Tāpat “No sirds Latvijai” norādīja uz konstatētām nepilnībām vēlētāju iniciatīvas parakstu vākšanas procedūrā un aicināja nākotnē novērst arī tās, lai Latvijā vēlētāji varētu īstenot savas demokrātiskās tiesības.

vēlētāju iniciatīva  likumprojekts "Grozījums likumā "Par nekustamā īpašuma nodokli"", kas paredz ar nekustamā īpašuma nodokli neaplikt vienu Latvijas fiziskās personas īpašumā esošo nekustamo īpašumu, kurā tā ir deklarējusi dzīvesvietu, dzīvo, kā arī šim nekustamajam īpašumam piekritīgo zemes platību pilsētās un ciemos līdz 1500 m2, bet viensētās  - līdz 2ha.

Partija "No sirds Latvija" aicināja prezidentu iedziļināties un izprast iedzīvotāju bažas par nekustamā īpašuma nodokļa nomaksu un atbalstīt tās iniciēto likumprojektu. Tādējādi izprotot Latvijas iedzīvotāju sāpi un uzņemoties atbildību par savas tautas dzīves kvalitāti/ nodokļu slogu.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI