DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
21. aprīlī, 2018
Lasīšanai: 4 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Zemessardzes 3. Latgales brigādes karavīri un zemessargi talkos Lūznavā

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Rīt, 21.aprīlī Zemessardzes 3. Latgales brigādes štāba personāls, Kaujas atbalsta rotas karavīri, Zemessardzes 32. kājnieku bataljona karavīri un zemessargi, kā arī Zemessardzes 54. Inženiertehniskā bataljona karavīri un Lūznavas pagasta pārvaldes darbinieki piedalīsies vides sakopšanā un talkos Lūznavā.

"Labāka un tīrāka apkārtējā vide ir mūsu pašu rokās, tāpēc ir jāsāk ar vienkāršāko –  sakopt un sakārtot savu apkārtni. Šogad sakopsim teritoriju ap bijušo Lūznavas profesionālo vidusskolu, mācību korpusu, tam piegulošo teritoriju un daļu ābeļdārza. Tā ir Nacionālo bruņoto spēku apakšvienības Latgalē jaunā mājvieta, kuras izveide tika uzsākta 2017. gada janvāra vidū un tiek aktīvi turpināta," uzsver Zemessardzes 3. Latgales brigādes komandieris pulkvedis Māris Simsons.

Latgales un Latvijas patrioti, kā arī Daugavpils, Rēzeknes, Preiļu un tuvāko novadu iedzīvotāji ir aicināti pieteikties profesionālajā militārajā dienestā un uzsākt dienestu Latgales apakšvienībā. Zemessardzes 3. Latgales brigāde aicina arī profesionālā dienesta karavīrus, kuri atvaļinājušies rezervē, bet ņemot vērā dienesta iespējas, kuras tiek nodrošinātas tuvāk dzīvesvietai, izskatīt iespēju atjaunoties militārajā dienestā. Valsts drošība ir mūsu kopēja atbildība un iespēja dzīvot un strādāt Latvijā.

Lai uzsāktu  dienestu Nacionālo bruņoto spēku apakšvienībā Latgalē, vispirms ir jānokārto pamatapmācības kurss Nacionālo bruņoto spēku Kājnieku skolā Alūksnē. Šī kursa ietvaros jaunie karavīri apgūst pamatus darbībai ar ieročiem, taktikā, darbā ar karti un kompasu, kā arī pirmās palīdzības sniegšanā, lauka kaujas iemaņās un vairākus citus militārās apmācības priekšmetus.

Profesionālā dienesta kandidāts rekrutēšanas procesu var sākt ne tikai Rekrutēšanas un atlases centrā Rīgā, bet arī savai dzīvesvietai tuvākajā bruņoto spēku, tostarp Zemessardzes, vienībā. Pieteikties dienestam var arī elektroniski, pieteikuma anketu aizpildot bruņoto spēku interneta vietnes www.mil.lv sadaļā "Rekrutēšana". Pēc pieteikuma anketas aizpildīšanas, norādot "Dienestam ZS 3. Bde KAB (Lūznava)", tā jānosūta Rekrutēšanas un atlases centram uz e-pasta adresi rekrutesana@mil.lv.

Dienot bruņotajos spēkos, karavīrs iegūst stabilitāti, turpmāku apmācību specialitātē, svešvalodās un citās dienestam nepieciešamās jomās, darbu komandā mācībās Latvijā un ārvalstīs, kā arī starptautisko operāciju rajonos, karjeras izaugsmi, konkurētspējīgu atalgojumu un plašas sociālās garantijas. Lai kļūtu par kareivi, ir jābūt Latvijas Republikas pilsonim ar vismaz pamatizglītību vecumā no 18 līdz 39 gadiem.

Zemessardzē uzņem Latvijas Republikas pilsoņus, kuri sasnieguši 18 gadu vecumu, bet nav vecāki par 55 gadiem, un vēlas dienēt Zemessardzē.

Lai iestātos Zemessardzē, jāsazinās ar dzīvesvietai tuvāko Zemessardzes bataljonu un jāsaņem tālākos norādījumus. Informācija par prasībām uzņemšanai Zemessardzē ir atrodama Zemessardzes mājas lapas www.zs.mil.lv sadaļā- Prasības uzņemšanai. Tur atrodama arī Zemessardzes bataljonu kontaktinformācija.

Jau ziņots, ka laika posmā no 2018. līdz 2021. gadam Aizsardzības ministrija plāno ik gadu investēt ap 50 miljonu eiro militārās infrastruktūras attīstībā, prioritāri pilnveidojot uzņemošās valsts atbalsta un Zemessardzes infrastruktūru, kā arī sekmējot poligonu un šautuvju attīstību. Reģiona drošības stiprināšanai tuvāko piecu gadu laikā Nacionālo bruņoto spēku militāro bāzi plānots izveidot arī Rēzeknes novada Lūznavā.

Video par dienestu Zemessardzē: https://youtu.be/jMcnpL8Fskk

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI