DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
Kuldīgas novada pašvaldība
Ineta Zvirbule, Nekustamo īpašumu nodaļas nekustamo īpašumu speciāliste
20. aprīlī, 2018
Lasīšanai: 5 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības

Kuldīga aicina uz aizraujošu palu šovu “Lido zivis Kuldīgā”

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Sestdien, 28. aprīlī, visi ceļi vedīs uz Kuldīgu, kur no plkst. 11.00 jau četrpadsmito reizi ar aizraujošu palu šovu “Lido zivis Kuldīgā” atklās vasaras tūrisma sezonu. Daudzveidīgajā pasākuma programmā kaut ko sev interesējošu atradīs ikviens. Paralēli pasākumam ikviens tā dalībnieks varēs baudīt unikālus dabas skatus, vērojot vimbu augstlēkšanas paraugdemonstrējumus pie Eiropas platākā ūdenskrituma – Ventas rumbas.

Jau no plkst. 11.00 Liepājas, Pils un Kalna ielā, kā arī Latvijas Universitātes Kuldīgas filiāles sētā darbosies pavasara tirdziņš, kurā būs iegādājamas gan ēdamas, gan dzīvē un saimniecībā noderīgas preces. Savukārt pie Skolas ielas 1. nama pirmoreiz notiks Skolas ielas pagalma svētki, ko rīkos LIAA Kuldīgas biznesa inkubators.

Zivju lidošanas svētkus Pilsētas dārzā plkst. 11.00 ievadīs franču grupa "Planète Vapeur" ar performanci "Ūdenszāļu pinekļos". Šie mākslinieki Latvijā uzstāsies pirmoreiz, un viņu performanci varēs noskatīties 11.00, 12.30 un 14.30. Uz svētku skatuves kāps no tuvienes un tālienes braukuši dziedātāji un dejotāji. Aicinām nepalaist garām Latvijā labi zināmās kuldīdznieku grupas "Rumbas kvartes" uzstāšanos plkst. 12.45.

Kā jau zivīm veltītos svētkos, Pilsētas dārzā varēs cienāties ar zivju zupu un iegādāties kādu zivtiņu līdzņemšanai. Vides izziņas piestātnē varēs izpētīt pleznas, knābjus un spalvas, uzzināt, kāpēc zivis Kuldīgā lido, kopā ar Latvijas Dabas muzeju spoguļoties zvīņu spoguļos, kā arī iepazīt pasaules neparastās ūdensradības. Savukārt tūristu vilinātāji iepazīstinās ar jaunākajiem tūrisma piedāvājumiem, izklaidēs ar atrakcijām un cienās ar sklandraušiem, gardu rudzu maizi un klētnieka Kriša pusdienām. Drosmi, veiklību un nervus varēs pārbaudīt Skautu gravā, ,,Zivjblieznī" un ,,Skrejzivju renē". Alekšupītes dīķī un tā krastā varēs apskatīt dažādus ūdensbraucamos, ūdenslecamos un no ūdens ķeksējamās uzpariktes, kā arī būs iespējams izklaidēties ūdensbumbās. Piedzīvojumu meklētāji plkst. 12.00 aicināti doties tūrē pieaugušajiem "Pa stikla ceļu" ar laivām, kājām un velosipēdiem no vecā Ventas tilta līdz Riežupes ietekai Ventā un atpakaļ.

Kuldīgas novada muzejs svētku laikā piedāvās konvertēties vimbās un izmēģināt bezūdens makšķerēšanu. Tāpat ikviens aicināts apskatīt muzejā iekārtotās izstādes, iepazīstot čella stīgu pavēlnieku Kārli Davidovu, Kuldīgas amatu piederumus un saimnieciski nozīmīgo un iedvesmojošo Ventu. No 10.00 līdz 12.00 muzejā Kurzemes stāstnieku festivāla "Ziv zup" ietvaros varēs satikt vācu stāstnieku Norbertu Koberu un zviedru kalēju Ninu Hedenfeldi.

Stāstnieku festivāls "Ziv zup" pie Kurzemes kultūras mantojuma centra "Kūrava" šogad piedāvās ne tikai stāstus, bet arī iespēju līdzdarboties starptautiskā kalēju saieta "Laimes kalēji" atvērtajās darbnīcās brīvdabas kalvēs kopā ar kalējiem no Latvijas, Igaunijas un Zviedrijas.

Bet, kad satumsīs, plkst. 22.30 uz brīvdabas kino sezonas atklāšanu aicinās "Goldingen Knight Cinema", izrādot Kuldīgā tapušo Vara Braslas Latvijas simtgades filmu "Vectēvs, kas bīstamāks par datoru".

Vēl atgādinām, ka gardu maltīti iespējams baudīt kādā no omulīgajiem Kuldīgas krodziņiem, bet naktsmājas atrast var kādā no viesnīcām vai apartamentiem. Par naktsmājām un ēdināšanas iestādēm vairāk informācijas var atrast www.visit.kuldiga.lv

Detalizēta pasākuma programma – mājaslapā www.kuldiga.lv.

Kuldīdznieki zina – pavasaris iestājas tad, kad virs Ventas rumbas, mugurām zaigojot, sāk lidot zivis. Gadu simtiem vimbas pavasaros dodas augšup pa Ventu, savā nārsta ceļā sastopot mutuļojošo Ventas rumbu – Eiropas platāko (249 m) ūdenskritumu. Pirms 300 gadiem hercoga Jēkaba laikā kuldīdznieki izdomāja unikālu zivju ķeršanas metodi – uz rumbas novietojot zivju ķeramos grozus. To dēļ Kuldīgu sāka dēvēt par pilsētu, kur zivis ķer gaisā. Zivis ceļojumā pavada arī vasaras tūrisma sezonu atklājošs palu šovs "Lido zivis Kuldīgā", kas tiek rīkots aprīļa beigās un ir vienīgais šāda veida pasākums Latvijā.

Tiekamies sestdienā, 28. aprīlī, Kuldīgā, pie Eiropas platākā ūdenskrituma, kur vimbas spieto!

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI