DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
19. aprīlī, 2018
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ārlietas

Valsts sekretārs: Latviju un Ķīnas pilsētu Ninbo vieno labas ekonomiskās sadarbības perspektīvas

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
2018. gada 18. aprīlī Ārlietu ministrijas valsts sekretārs Andrejs Pildegovičs Rīgā atklāja Latvijas un Ķīnas pilsētas Ninbo ekonomiskās un tirdzniecības sadarbības simpoziju (Latvia-Ningbo Economic & Trade Cooperation Symposium). Simpozijs norisinājās Ninbo pašvaldības ģenerālsekretāra Ļangcai Džanga (Zhang Liangcai) un pavadošās uzņēmēju delegācijas vizītes laikā Latvijā un tika rīkots, lai iepazīstinātu uzņēmējus ar Latvijas un Ķīnas ekonomiskās sadarbības aktualitātēm, kā arī sekmētu jaunu biznesa kontaktu veidošanos.

A. Pildegovičs uzrunā atzīmēja stabilo un konstruktīvo dialogu ar Ķīnu, ko raksturo savstarpēja uzticība, aktīva vizīšu apmaiņa, kā arī augoša tirdzniecība. Pateicoties Centrāleiropas un Austrumeiropas valstu un Ķīnas (16+1) formātam, intensīva sadarbība ar Ķīnu veidojusies gan dažādās jomās, gan līmeņos. Tam apliecinājums ir arī ciešie kontakti starp Latviju un Ninbo.

Ķīnas uzņēmēji tika aicināti iepazīt Latviju kā vienu no dinamiskākajām vietām Eiropā un attīstīt abpusēji izdevīgus sadarbības projektus. Potenciālo sadarbības nozaru vidū A. Pildegovičs minēja tranzīta, aviācijas, tūrisma, tehnoloģiju un inovāciju jomas. Tāpat valsts sekretārs pauda pārliecību, ka 16+1 Investīciju un tirdzniecības izstāde (4th China – CEEC Investment and Trade Expo), kas jūnija sākumā norisināsies ostas pilsētā Ninbo un kurā Latvija piedalīsies goda valsts statusā, būs nākamais solis turpmākās ekonomiskās sadarbības stiprināšanā.

Latvijas un Ninbo pilsētas ekonomiskās un tirdzniecības sadarbības simpoziju organizēja Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra sadarbībā ar Ninbo pašvaldību. Ķīnas uzņēmēju delegācijai plānotas arī tikšanās ar satiksmes ministru Uldi Auguli, Ekonomikas ministrijas parlamentāro sekretāru Jāni Upenieku, Ventspils un Jelgavas pašvaldību pārstāvjiem, kā arī uzņēmumu "Laima" un "Cido" apmeklējums.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI