DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
19. aprīlī, 2018
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Latvijā darba vizītē ierodas Polijas bruņoto spēku komandieris

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
19. un 20. aprīlī darba vizītē Latvijā uzturēsies Polijas bruņoto spēku komandieris ģenerālis Lešeks Suravskis (Leszek Surawski), lai tiktos ar aizsardzības ministru Raimondu Bergmani un Nacionālo bruņoto spēku komandieri ģenerālleitnantu Leonīdu Kalniņu un pārrunātu Latvijas un Polijas divpusējo sadarbību aizsardzības jomā, kā arī ar NATO paplašinātās klātbūtnes Latvijā kaujas grupu saistītus jautājumus.

19.aprīlī, godinot kritušo karavīru piemiņu, ģenerālis L.Suravskis piedalīsies svinīgajā ziedu nolikšanas ceremonijā Rīgas Brāļu kapos.

Vizītes laikā Polijas bruņoto spēku komandieris apmeklēs Ādažu bāzi un iepazīsies ar Sauszemes spēku Mehanizētās kājnieku brigādes spējām un uzdevumiem, kā arī tiksies ar NATO paplašinātās klātbūtnes Latvijā kaujas grupas Polijas kontingenta karavīriem, lai pārrunātu viņu dienesta gaitu Latvijā.

Dalībai NATO paplašinātās klātbūtnes kaujas grupā Polija uz Latviju nosūtījusi vienu tanku rotu ar atbalsta elementiem vairāk nekā 160 karavīru sastāvā, kā arī tankus PT – 91 un atbalsta elementus.

Jau ziņots, ka 2016. gada NATO samitā Varšavā NATO valstu un valdību vadītāji apstiprināja vienošanos par daudznacionālo bataljona līmeņa kaujas grupu izvietošanu Baltijas valstīs un Polijā. Kaujas grupu izveides un izvietošanas mērķis ir veicināt NATO īstenoto atturēšanu un stiprināt alianses aizsardzību, demonstrējot alianses solidaritāti un apņēmību aizstāvēt aliansi pret jebkāda veida agresijas izpausmēm. Savukārt 2017. gada 19. jūnijā Ādažu bāzē notika svinīgā NATO paplašinātās klātbūtnes Latvijā kaujas grupas sagaidīšanas ceremonija.

Daudznacionālo kaujas grupu Latvijā vada Kanāda, un to veido vairāk nekā 1000 karavīru no Albānijas, Itālijas, Polijas, Kanādas, Slovēnijas un Spānijas, kas rotācijas kārtībā pilda dienesta pienākumus Latvijā, piedaloties mācībās ar Nacionālajiem bruņotajiem spēkiem, tādējādi uzlabojot savietojamību ar reģionālajiem sabiedrotajiem, lai spētu reaģēt uz drošības vides izaicinājumiem.

Šogad NATO paplašinātās klātbūtnes Latvijā kaujas grupu papildinās arī Čehija un Slovākija.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI