DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
17. aprīlī, 2018
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Lauku attīstība

LOSP: Vērtēsim 5% PVN likmes rezultatīvos rādītājus

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
18.aprīlī plkst.13:00 Zemkopības ministrijas 23.stāva zālē notiks ikmēneša Lauksaimniecības organizāciju sadarbības padomes (LOSP) pārstāvju sapulce.

Tā kā kopš šī gada 1.janvāra stājās spēkā grozījumi likumā par pievienotās vērtības nodokli (PVN), kas paredz ieviest samazināto PVN likmi 5% apmērā Latvijai raksturīgiem svaigiem augļiem, ogām un dārzeņiem ir pagājuši 3 mēneši, uz sarunu esam aicinājuši Valsts ieņēmumu dienesta un Pārtikas un veterinārā dienesta pārstāvjus, lai runātu par rezultatīvajiem rādītājiem, kā ieviestās izmaiņas ir veicinājušas ēnu ekonomikas samazināšanos, augļu un ogu tirdzniecības legalizāciju un vai tas ir mazinājis importa produkcijas īpatsvaru Latvijas tirgū.

Savukārt Vides aizsardzības un reģionālas attīstības ministrijas, Finanšu ministrijas un Zemkopības ministrijas (ZM) pārstāvji klātesošos informēs par kopējās lauksaimniecības politikas (KLP) un Kohēzijas fondu sinerģiju, Kohēzijas fondu izmantošanas iespējām lauku infrastruktūrai un lauku attīstībai. Lauksaimniekiem šis jautājums ir būtisks, jo jaunajā periodā, pēc 2020.gada ar KLP var nākties dalīties.

Par zemes pārvaldības un meliorācijas aktualitātēm, neatliekamo meliorācijas darbu finansējumu un plāniem 2018.-2023.gadiem uz sapulci esam aicinājuši ZM pārstāvi Kristīni Cinkus un Zemkopības ministrijas nekustamo īpašumu valdes priekšsēdētāju Robertu Dilbu.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI