DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
17. aprīlī, 2018
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Lauku attīstība

ES dalībvalstis pauž atbalstu priekšlikumam ierobežot negodīgas tirdzniecības prakses pārtikas piegādes ķēdē

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Pirmdien, 16. aprīlī, Zemkopības ministrijas parlamentārais sekretārs Ringolds Arnītis piedalījās ES Lauksaimniecības un zivsaimniecības ministru padomes sēdē, kurā Eiropas Komisija (EK) dalībvalstīm izklāstīja direktīvas projektu par negodīgu tirdzniecības prakšu novēršanu. Direktīvas mērķis ir ierobežot negodīgas tirdzniecības prakses visā pārtikas piegādes ķēdē, nosakot minimālo sarakstu ar aizliegtām tirdzniecības praksēm starp pārtikas preču piegādātāju un pircēju.

"Izskaužot negodīgās tirdzniecības prakses, mūsu galvenais uzdevums ir palīdzēt mazajiem un vidējiem lauksaimnieciskās un pārtikas produkcijas ražotājiem realizēt savu preci un saņemt par to  samaksu bez kavējumiem," norāda Zemkopības ministrijas parlamentārais sekretārs Ringolds Arnītis.

Direktīvas projekts paredz, ka turpmāk par negodīgām tirdzniecības praksēm tiks uzskatīti, piemēram, tādi norēķinu termiņi, kas produktiem, kuri ātri bojājas, pārsniegs 30 dienas. Tāpat par negodīgām tirdzniecības praksēm uzskatīs vienpusēju piegādes līguma nosacījumu maiņu, pasūtījumu atcelšanu neilgi pirms preču piegādes u.tml.  Pārtikas produktu pircējiem tiks uzlikts aizliegums šādas prakses piemērot. ES Lauksaimniecības un zivsaimniecības ministru padomes sēdē dalībvalstis pauda gandrīz vienprātīgu atbalstu direktīvas projekta virzībai.  Arī Latvija pozitīvi vērtē EK iniciatīvu ES pārtikas piegādes ķēdes darbības uzlabošanai, izstrādājot direktīvas priekšlikumu, un uzskata, ka tas ir labs sākums vienotai ES līmeņa pieejai negodīgo tirdzniecības prakšu novēršanai.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI