DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
12. aprīlī, 2018
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

Rīgas pilī notiks otrā diskusija ciklā “Tiesu varas aktuālie jautājumi: iespējas un izaicinājumi”

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
2018. gada 19. aprīlī, turpinot Valsts prezidenta Raimonda Vējoņa ierosināto diskusiju ciklu par Latvijas tiesu varas aktuālajiem jautājumiem, Rīgas pilī notiks otrā diskusija, kurā eksperti apzinās iespējas pilnveidot tiesu varas darbu.

Valsts prezidents Raimonds Vējonis, kurš atklās diskusiju, norāda: "Šī diskusiju cikla mērķis ir sekmēt tiešu un atklātu profesionāļu sarunu par iespējamo rīcību, lai panāktu būtiskus uzlabojumus tiesu sistēmā un nostiprinātu tiesu varu kā stipras demokrātiskas valsts pamatu."

Diskusijā ar priekšlasījumu piedalīsies Rīgas apgabaltiesas priekšsēdētāja Daiga Vilsone, kura stāstīs par kvalitatīvam tiesas darbam nepieciešamajām tiesnešu profesionālajām prasmēm un īpašībām. Tiesnešu ētikas komisijas priekšsēdētāja Anita Kovaļevska runās par tiesu varas pašpārvaldes nozīmi tiesiskā valstī. Valsts kontroliere Elita Krūmiņa klātesošos iepazīstinās ar secinājumiem par Latvijas tiesu sistēmas darbības efektivitāti, savukārt Latvijas Tiesnešu biedrības prezidents Juris Siliņš analizēs tiesu sistēmas reformu rezultātus. Ekspertu priekšlasījumus noslēgs Latvijas Universitātes profesors Kalvis Torgāns, vērtējot tiesu sistēmas iespējas sekmēt tiesisko drošību un noteiktību komercdarbības jomā. Klātesošajiem būs iespēja diskutēt par izskanējušo un dalīties ar idejām iespējamiem tiesu darba uzlabojumiem.

Ekspertu un klātesošo sarunu vadīs Latvijas Universitātes asociētais profesors Ivars Ījabs, Valsts prezidenta Tiesiskās vides pilnveides komisijas loceklis.

Pirmā diskusija ciklā "Tiesu varas aktuālie jautājumi: iespējas un izaicinājumi" notika 2018. gada februārī, kad tiesneši, tiesu politikas veidotāji un citi šīs jomas lietpratēji diskutēja par tiesneša lomu demokrātiskā valstī un tiesneša amatam nepieciešamajām profesionālajām prasmēm un īpašībām.

Pirmās diskusijas priekšlasījumi pieejami Valsts prezidenta kancelejas Youtube kanālā: https://www.youtube.com/playlist?list=PLWUi65r3KHmX0V0IzCbGGpWl6oCdn4bnX

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI