DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
12. aprīlī, 2018
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Tiesu sistēma

Mainīs noteikumus par zvērinātu tiesu izpildītāju amata atlīdzības taksēm

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Mainīs zvērinātu tiesu izpildītāju amata atlīdzības takses, nosakot tās atbilstoši ieguldītajam darbam un piedzenamā parāda apmēram. To nosaka grozījumi Tiesu izpildītāju likumā, ko ceturtdien, 12.aprīlī, galīgajā lasījumā atbalstīja Saeima.

"Zvērinātu tiesu izpildītāju amata atlīdzības takses apjomam ir jābūt samērīgam gan ar ieguldīto darbu, gan ar piedzenamā parāda apjomu. Tāpat jāņem vērā tiesu izpildītājam noteiktā atbildība un no amata izrietošie ierobežojumi," iepriekš uzsvēra par likumprojekta virzību atbildīgās Juridiskās komisijas priekšsēdētājs Gaidis Bērziņš.

Noteikumi par zvērinātu tiesu izpildītāju amata atlīdzības taksēm Ministru kabinetam būs jāpārskata līdz 2018.gada 1.novembrim.

Likuma grozījumi paredz palielināt maksimālo piemērojamo naudas sodu tiesu izpildītājiem par disciplinārpārkāpumu. Disciplinārlietu komisijai būs tiesības piemērot zvērinātam tiesu izpildītājam naudas sodu 150 līdz 5000 eiro apmērā. Līdz šim maksimālais piemērojamais naudas sods bija 1430 eiro.

Ar likuma grozījumiem noteiktas arī stingrākas prasības zvērināta tiesu izpildītāja amata pretendentiem, paredzot, ka turpmāk par zvērinātu tiesu izpildītāju nevarēs kļūt persona, kas ir ieguvusi uzturlīdzekļu parādnieka statusu.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI