DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
11. aprīlī, 2018
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Tiesu sistēma

Satversmes tiesas tiesnese kā vienīgā eksperte no Baltijas valstīm starptautiskā seminārā pētīs kritērijus tiesu varas neatkarības novērtēšanai

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
No 11. līdz 14. aprīlim Satversmes tiesas priekšsēdētājas vietniece Sanita Osipova piedalīsies starptautiskā seminārā par tiesu varas neatkarību, kas norisināsies Utrehtas Universitātē, Nīderlandē. Seminārā aicināti piedalīties augstākā līmeņa eksperti, proti, tiesneši un tiesību zinātnieki, kuri pārskatīs tiesu varas neatkarības un atbildības novērtēšanas metodoloģiju.

Katru gadu visi Eiropas Savienības (turpmāk – ES) dalībvalstu tiesneši tiek aicināti piedalīties Eiropas Tieslietu padomju asociācijas (European Network of Councils for the Judiciary – ENCJ) veidotajā aptaujā "Tiesu neatkarība, atbildība un kvalitāte", lai noskaidrotu tiesnešu skatījumu uz tiesu varas un tiesnešu neatkarības aspektiem savās valstīs. Pēc šīs aptaujas datiem ik gadu tiek veidots informatīvais ziņojums, kurš tiek veidots, izmantojot noteiktus vērtēšanas kritērijus un datu analīzes metodoloģiju.

Šī semināra mērķis ir apspriest līdz šim izmantotos kritērijus un metodoloģiju, kā arī ekspertu diskusiju rezultātā iegūt priekšlikumus, kā iespējams tiesu varas neatkarības novērtēšanas mehānismu uzlabot, lai pēc iespējas efektīvāk un precīzāk informatīvajā ziņojumā varētu novērtēt un atspoguļot no dažādiem ES dalībvalstu tiesnešiem iesūtītos aptaujas datus.

Semināra ietvaros tiks veidotas vairākas ekspertu darba grupas un organizētas vairākas darba grupu diskusijas. Semināra rezultāti tiks apkopoti un publicēti Utrehtas Universitātes Tiesu administrācijas un konfliktu risināšanas centra – Montaigne – mājaslapā:
https://www.uu.nl/en/research/montaigne-centre-for-judicial-administration-and-conflict-resolution

Semināru organizē Eiropas Tieslietu padomju asociācija (ENCJ) sadarbībā ar Utrehtas Universitātes Tiesu administrācijas un konfliktu risināšanas centru – Montaigne.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI