DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
04. aprīlī, 2018
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

Valsts prezidenta paziņojums par trīs Baltijas valstu un ASV samita rezultātiem

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Otrdien, 2018. gada 3. aprīlī, Vašingtonā notikušais trīs Baltijas valstu un ASV prezidentu samits (turpmāk – Samits) kalpo kā spēcīgs vēstījums Baltijas valstu un ASV ciešajai partnerībai. Īpašu simbolismu Samitam piešķir fakts, ka šogad atzīmējam Baltijas valstu neatkarības simtgadi.

Samita laikā esam saņēmuši apliecinājumu par ASV militārās klātbūtnes reģionā saglabāšanu un ASV gatavību turpināt atbalstīt Baltijas valstu aizsardzības spēju stiprināšanu. Baltijas valstis un ASV apņēmušās kopīgi strādāt pie jaunām idejām, priekšlikumiem, lai nostiprinātu atturēšanas politiku un palīdzētu Baltijas valstīm attīstīt jaunas aizsardzības spējas. Vienojāmies cieši sadarboties cīņā ar hibrīdajiem draudiem un propagandas ietekmes mazināšanā.

Baltijas valstis un ASV ir apņēmušās aktivizēt ekonomisko sadarbību. Kopīgi strādāsim, lai sekmētu jaunu projektu īstenošanu inovācijās, modernajās tehnoloģijās, digitālajā ekonomikā. Sekmēsim investīciju, preču un pakalpojumu apmaiņu. ASV apstiprināja gatavību stiprināt Baltijas valstu enerģētisko drošību, nodrošinot sašķidrinātās dabasgāzes eksportu uz mūsu reģionu.

Tāpat vienojāmies paplašināt izglītības un kultūras apmaiņas programmu piedāvājumu.

Valsts prezidents Raimonds Vējonis no 2018. gada 2. aprīļa līdz 7. aprīlim darba vizītes ietvaros apmeklē ASV.

[DOC] Baltijas valstu un ASV vienotā deklarācija
Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI