DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
03. aprīlī, 2018
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Lauku attīstība

Paaugstināta attiecināmā atbalsta intensitāte kredītprocentu daļējai dzēšanai zvejniecībā

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Valdība otrdien, 3. aprīlī, apstiprināja Zemkopības ministrijas sagatavotos grozījumus noteikumos par valsts un ES atbalstu investīciju veicināšanai lauksaimniecībā.

Grozījumi paredz turpmāk paaugstināt attiecināmo izmaksu atbalsta intensitāti līdz maksimālajai iespējamai atbalsta intensitātei kredītprocentu daļējai dzēšanai zvejniecībā un zvejas produktu apstrādē.

Ņemot vērā nozares organizāciju priekšlikumus, grozījumi noteikumos paredz, ka atbalsts kredītprocentu daļējai dzēšanai turpmāk būs arī par zivju eļļas ražošanu.

Grozījumi arī nosaka atbalstu tādiem lauksaimniecībā izmantojamiem zinātnes projektiem, kas sāksies 2018. gadā, vai ir sākti iepriekš un turpināsies vēl 2018. gadā.

Pēc atbalsta pretendentu ierosinājuma tiek mainīts pieteikšanās termiņš atbalstam investīcijām ar pētījumiem un laboratorisko analīžu veikšanai saistītās materiālās bāzes pilnveidošanai un lauksaimniecībā izmantojamiem zinātnes projektiem. Līdz šim iesniegumu iesniegšanas termiņš bija 5. maijs, bet pēc noteikumu stāšanās spēkā iesniegumi atbalstam būs jāiesniedz jau līdz 15. aprīlim.

Vairāk informācijas - noteikumos "Grozījumi Ministru kabineta 2015. gada 3. februāra noteikumos Nr. 59 "Valsts un Eiropas Savienības atbalsta piešķiršanas kārtība investīciju veicināšanai lauksaimniecībā"", kas stāsies spēkā pēc to publikācijas oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis".

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI