DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
03. aprīlī, 2018
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Finanses

Eiropas Parlaments interesējas par Latvijas pieredzi ES fondu investīcijās

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Šī gada 3. un 4. aprīlī Eiropas Parlamenta Budžeta kontroles komitejas delegācija apmeklēs Latviju, lai dažos no spilgtākajiem Latvijas ES fondu projektiem klātienē uzzinātu Latvijas pieredzi ES fondu vadībā un uzraudzībā.

Eiropas Parlamenta pārstāvji iepazīsies ar Paula Stradiņa Klīniskās universitātes slimnīcas jaunās A2 ēkas attīstību un dzelzceļa tīkla elektrifikācijas projektu. Paula Stradiņa Klīniskās universitātes slimnīcas attīstība ir valstiski nozīmīgs ES fondu projektu kopums, kurā plānota slimnīcas attīstība atbilstoši jaunākajām tehnoloģijām, palielinot tās kapacitāti, nodrošinot augstākās kvalitātes iekārtas un mūsdienu standartiem atbilstošas telpas.

Savukārt Latvijas dzelzceļa tīkla elektrifikācija būs līdz šim apjomīgākais Latvijas ES fondu projekts, kurā plānots veikt dzelzceļa infrastruktūras rekonstrukciju un modernizāciju 300 kilometru garumā ar mērķi samazināt CO2 emisijas dzelzceļa pārvadājumos no 225 126 uz 180 000 tonnām gadā. Tāpat plānots, ka projekta realizācija nodrošinās Latvijas konkurētspēju kravu pārvadājumos, energoatkarības samazināšanu no importētās degvielas, kā arī samazinās transporta izmaksas.

Tāpat sadarbībā ar nozaru ministrijām delegāciju uzņems tādi projektu īstenotāji kā "Olainfarm" Olainē, pārtikas ražotājs "Kronis" Bauskā, Attīstības finanšu institūcija ALTUM saistībā ar atbalsta projektiem mazajiem un vidējiem uzņēmumiem un energoefektivitātei, kā arī Rīgas Tūrisma un radošās industriju tehnikums saistībā ar sākotnējās profesionālās izglītības programmu īstenošanu Jaunatnes garantijas ietvaros. Šie projekti ir izceļami kā Latvijai raksturīgi ES fondu investīciju veiksmes piemēri uzņēmējdarbības atbalsta un starptautiskās konkurētspējas, kā arī nodarbinātības veicināšanas jomās.

Pēc Latvijas vizītes Eiropas Parlamenta delegācija apmeklēs arī projektu īstenotājus Lietuvā – Paņevežas reģionālo atkritumu apsaimniekošanas centru un Ignalinas atomelektrostaciju Visaginā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI