DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
23. martā, 2018
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Kultūra

Kultūras pieminekļu saglabāšanas līdzfinansējuma iegūšanai pretendē 89 iesniegtie projektu pieteikumi

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Šodien, 23. martā, Rīgas domes Vidi degradējošu būvju komisija nolēma, ka 89 no 134 iesniegtajiem projektu pieteikumiem turpinās pretendēt Rīgas pašvaldības līdzfinansējuma saņemšanai kultūras pieminekļu saglabāšanai. Kopējā projektu summa ir vairāk nekā 1,5 miljoni eiro.

Komisija no pašvaldības līdzfinansējuma pretendentu loka izslēdza 47 projektu pieteikumus, kuri neatbilda konkursa nolikuma prasībām. 25 ēku pieteikumiem nebija iesniegti konkursa nolikumā noteiktie dokumenti. Astoņu ēku īpašniekiem ir izveidojies nekustamā īpašuma nodokļa parāds. Savukārt sešu ēku tehniskais stāvoklis neatbilda konkursa prasībām un tajās vispirms ir jāveic dažāda veida rekonstrukcijas darbi.

Konkursa "Rīgas pašvaldības līdzfinansējums kultūras pieminekļu saglabāšanai" rezultāti tiks apstiprināti Rīgas domes Vidi degradējošu būvju komisijas 27.aprīļa sēdē un publicēti mājas lapā www.atjauno.riga.lv

Rīgas domes Vidi degradējošas būvju komisija 2. marta sēdē atvēra 134 konkursam "Rīgas pašvaldības līdzfinansējums kultūras pieminekļu saglabāšanai" iesniegtos projektu pieteikumus par kopējo summu 2, 260 miljoni eiro.

Šogad pašvaldības līdzfinansējumam varēja pieteikties ne tikai ēkas, kuras atrodas Vecrīgā vai  Rīgas Vēsturiskajā centrā, bet arī, kuras atrodas  apbūves aizsardzības teritorijās Āgenskalnā, Bolderājā, Čiekurkalnā, Dzegužkalnā, Jaunmīlgrāvī, Maskavas forštatē, Pleskodālē, Sarkandaugavā, Teikā, Torņkalnā, Vecāķos, Vecdaugavā, Vecmīlgrāvī. Kopumā no šīm teritorijām tika saņemti 16 projektu pieteikumi.

Rīgas domes Vidi degradējošu būvju komisija pagājušā gada 10.novemrbī apstiprināja Rīgas domes atklātā konkursa līdzfinansējuma piešķiršanai kultūras pieminekļu saglabāšanai nolikumu. Konkursā ir iespēja saņemt pašvaldības līdzfinansējumu ēkas atjaunošanas darbiem 50% apmērā, bet ne vairāk kā 20 000 eiro kultūras pieminekļa saglabāšanai, kā arī ne vairāk kā 5000 eiro ēkas elementu atjaunošanai vai restaurācijai. Uz ēkas atjaunošanas darbiem šogad pieteicās 120 projekti, bet finansējumam uz ēku dažādu elementu atjaunošanu - 16 projekti.

Šogad konkursā tika iesniegti 55 projektu pieteikumi ar objektiem, kas ir valsts vai vietējās nozīmes pieminekļi.

Konkursā ir saņemti arī 20 koka ēku atjaunošanas projekti. Vecākā koka ēka, kas pretendē uz līdzfinansējumu  atrodas Friča Brīvzemnieka ielā 7 un tā ir nodota ekspluatācijā 1840.gadā. Savukārt pati vecākā konkursā pieteiktā ēka atrodas Peldu ielā 23 un tās ekspluatācijas uzsākšanas laiks ir datēts ar 1766. gadu.

Konkursa pieteikumu projektus izvērtē, pieņemot lēmumu par finansējuma piešķiršanu, taču tas īpašniekam tiks piešķirts tikai pēc būvdarbu pabeigšanas un to pieņemšanas.

Plašāka informācija par konkursu publicēta mājas lapā www.atjauno.riga.lv

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI