DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
23. martā, 2018
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Vide

Notiks informatīva sanāksme par dabas parka „Ragakāpa” dabas aizsardzības plāna izstrādes uzsākšanu

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Lai informētu par iecerēto dabas aizsardzības plāna izstrādi dabas parkam “Ragakāpa” un iesaistītu sabiedrību šī dokumenta tapšanā, trešdien 28. martā Jūrmalā notiks informatīvā sanāksme, uz kuru aicināti zemes īpašnieki, uzņēmēji un vietējās sabiedrības pārstāvji.

Dabas aizsardzības plāns taps turpmāko 12 gadu periodam un tā uzdevums ir saskaņot dabas saglabāšanas, dabas resursu izmantošanas, reģiona attīstības, tūrisma infrastruktūras attīstības, atpūtas iespēju un citas intereses tā, lai tiktu saglabātas īpaši aizsargājamās dabas teritorijas unikālās dabas un kultūrvēsturiskās vērtības.

Lai to izdarītu pēc iespējas sekmīgāk, būtiska ir vietējo iedzīvotāju iesaiste sabiedriskās apspriešanas sanāksmēs. Tikšanās laikā Jūrmalā klātesošie varēs uzzināt par dabas parka "Ragakāpa" izveidošanas mērķiem un dabas vērtībām, plāna izstrādes procedūru, termiņiem, iesaistītajiem ekspertiem, pētījumiem un iespēju piedalīties dabas aizsardzības plāna izstrādē.

Dabas parks "Ragakāpa" ir izveidots jau 1962. gadā, lai saglabātu ar bioloģiski vērtīgu, vecu priežu mežu apaugušās kāpas un dabas daudzveidību jūras piekrastē. Pati Ragakāpa ir aptuveni 17 metrus augsta un stāva kāpa, kas īpaši izceļas uz lēzenā piekrastes reljefa fona. Lai dabas parka apmeklētājus iepazīstinātu ar teritorijā sastopamajām dabas vērtībām, parkā ir ierīkotas divas dabas takas, izvietoti informācijas stendi un soliņi, kā arī stāvākajās vietās uz takām ir ierīkotas kāpnes.

Aicinām iedzīvotājus, īpaši zemju īpašniekus, apsaimniekotājus un komersantus iesaistīties un piedalīties, lai uzzinātu priekšlikumus un ieceres un savlaicīgi paustu viedokli par turpmāko šīs teritorijas apsaimniekošanu un izmantošanu!

Dabas aizsardzības pārvaldes (turpmāk – pārvalde) uzdevumā plānu izstrādā SIA "Vides Konsultāciju Birojs", www.vkb.lv.  Izteikt viedokli un sniegt priekšlikumus par turpmāko Ragakāpas attīstības vīziju aicinām klātienē sanāksmes laikā vai rakstiski, adresējot tos plāna izstrādes vadītājam Ilmāram Bodniekam, e-pasts: ilmars@vkb.lv līdz 2018.gada 25.aprīlim.

Informatīvā sanāksme notiks 28. martā plkst. 18.00 Jūrmalas pilsētas domē, Jomas ielā 1/5, Jūrmalā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI