DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
23. martā, 2018
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Šogad dzēsti jau vairāk nekā 150 kūlas ugunsgrēki

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Aizvadītajā diennaktī, laika posmā no šī gada 22.marta plkst. 6.30 līdz 23.marta plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 49 izsaukumus – 26 uz ugunsgrēku dzēšanu un 15 uz glābšanas darbu veikšanu, bet astoņi izsaukumi bija maldinājumi.

Vakar saņemti 10 izsaukumi uz kūlas ugunsgrēkiem, kuru kopējā degšanas platība bija vairāk nekā deviņi hektāri, bet kopumā šogad ugunsdzēsēji glābēji steigušies dzēst jau vairāk nekā 150 kūlas ugunsgrēkus. Aizvadītajā diennaktī platības ziņā lielākie kūlas ugunsgrēki bija izcēlušies Dzelzceļmalas ielā Jēkabpilī, kur pērnā zāle dega 1,2 hektāru platībā, bet Aknīstes novada Gārsenes pagastā pērnā zāle dega 6 hektāru platībā.

VUGD atgādina, ka kūlas dedzināšana ir aizliegta un tā var apdraudēt cilvēku īpašumu, veselību un dzīvību, kā arī tā rada būtisku kaitējumu dabai! VUGD aicina iedzīvotājus sakopt sev piederošās teritorijas bez kūlas dedzināšanas un gadījumos, ja ir izcēlies kūlas ugunsgrēks – nekavējoties zvanīt VUGD uz tālruni 112.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji glābēji devās uz izsaukumiem, kuros dega atkritumi, meža zemsedze, griestu pārsegums, neapsaimniekotas ēkas lifta šahta, neapsaimniekotas fermas jumts, angāra jumts un ārsiena, šķūnis, divstāvu ēka un tās piebūve, vienstāvu ēkas ārsiena un ziedojumu kaste, sodrēji sešu ēku dūmvados un divos gadījumos dega bez uzraudzības atstāts piededzis ēdiens.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI