DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
22. martā, 2018
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Labklājība

Rīgas NVO nams dalīsies ar savu pieredzi starptautiskā projektā

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Šodien, 22.martā, Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta komitejas sēdē deputāti apstiprināja Izglītības, kultūras un sporta departamenta sagatavoto starptautiska projekta pieteikumu. Tas paredz dalību starpreģionu sadarbības programmas URBACT III 2014.- 2020. gadam labās prakses pārneses projektā „Rīgas NVO nams – nevalstisko organizāciju un pašvaldības sadarbības platforma (ACTive NGOs)”.

2017. gadā Rīga tika atzīta par Eiropas labās prakses pilsētu. Pēc URBACT (Eiropas Teritoriālās sadarbības programma) labās prakses pieteikumu izvērtēšanas un intensīva atlases procesa Rīga ieguva "URBACT labās prakses" statusu par līdzšinējo darbu un ieguldījumu ilgtspējīgas, integrētas pilsētattīstības jomā.

Kā informēja Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta komitejas priekšsēdētāja Eiženija Aldermane: "Šajā gadā izsludinātajā starp-reģionu sadarbības programmā URBACT III projektu pieteikumus var iesniegt tikai tās pilsētas, kuras atzītas par Eiropas labās prakses pilsētām. Mēs lepojamies, ka Rīga ir viena no tām."

Projekta mērķis ir attīstīt un pilnveidot NVO un pašvaldību sadarbības modeļus un dalīties ar Rīgas NVO nama labās prakses piemēru ar citām Eiropas pašvaldībām. Projekta sākuma stadijā Rīgas NVO nams sadarbosies ar partneriem Sirakūzā (Itālija) un Santa Polā (Spānija), vēlāk projektā tiks piesaistītas vēl trīs pilsētas, kas dalīsies ar saviem labās prakses piemēriem.

Viens no galvenajiem Eiropas pilsētu pārvalžu uzdevumiem ir meklēt efektīgas sadarbības formas un veidus ar NVO un mudināt savus iedzīvotājus kļūt pilsoniski aktīviem, izteikt priekšlikumus un iniciatīvas visdažādāko jautājumu kopīgai risināšanai. Rīgas pašvaldības radītā atbalsta platforma – Nevalstisko organizāciju (NVO) nams ir veids kā pašvaldība risina šo Eiropā aktuālo problēmu. Vērtīgi ir apzināt un pārņemt citu Eiropas pilsētu piemērus, lai uzlabotu nevalstiskā sektora, iedzīvotāju un pašvaldību sadarbību, kā arī sabiedrības un NVO sektora komunikāciju, lai nodrošinātu pilsētas iedzīvotāju vajadzību un aktuālo jautājumu risināšanu.

Projekta plānotais īstenošanas laiks ir 32 mēneši –  sākot ar projekta sagatavošanas 6 mēnešiem un līdz pat projekta īstenošanai. Pavisam projekta izmaksas ir 145 000 eiro , no kuriem ES programmas nodrošinās finansējumu 123 250 eiro jeb 85% apmērā, savukārt nepieciešamais Rīgas domes līdzfinansējums ir 21 750 eiro jeb 15%.

Izglītības, kultūras un sporta komitejas deputāti vienbalsīgi apstiprināja finansējuma piešķiršanu un nodeva projekta pieteikumu izskatīšanai Rīgas domes Pilsētas attīstības komitejā un Rīgas domes Finanšu un administrācijas lietu komitejā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI