DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
22. martā, 2018
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Vide

Daugavas lokos notiks Vislatvijas ūdens tūristu saiets

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
2018. gada 19. un 20. maijā dabas parkā “Daugavas loki” jau ceturto reizi notiks Vislatvijas ūdens tūristu saiets “Lielais plosts 2018”. Pasākuma centrālais notikums ir laivu brauciens “100 laivas Latvijai” Daugavas posmā no Krāslavas līdz Slutišķiem.

Pasākums tiek rīkots, lai popularizētu ūdens tūrismu Latgalē un sekmētu Latvijas iedzīvotāju pievēršanos veselīgam un aktīvam dzīvesveidam. Šogad saiets noritēs, atzīmējot arī Latvijas 100. gadadienu. Pasākumā ik reizi piedalās vairāki simti aktīvās atpūtas, ūdens tūrisma entuziastu un atbalstītāju no dažādām Latvijas vietām, kā arī pa komandai no kaimiņvalstīm – Lietuvas, Krievijas, Baltkrievijas.

Vislatvijas ūdens tūristu saieta aktivitātes notiks divas dienas. Sestdien, 19. maijā dažādas aktivitātes saieta dalībniekiem notiks Krāslavā – Latgaliešu podu gāšana pie keramiķiem Valda un Olgas Pauliņiem, Latgales kulinārā mantojuma vakariņas, latgaliešu flešmobs, nakts orientēšanās u.c. Šajā dienā Krāslavas grāfu Plāteru pils kompleksā notiks arī Muzeju nakts pasākumi, kuros ir aicināts piedalīties ikviens

Svētdien, 20. maijā laivu brauciena starts no Krāslavas plānots plkst. 10.00, bet dalībnieku ierašanās vismaz stundu iepriekš. Ceļā līdz Daugavpils novada Slutišķiem notiks komandu sacensības "Laivu raksti", dažādas aktivitātes gan uz ūdens, gan kontrolpunktos krastā. Laivu brauciena dalībniekus ceļā vadīs atraktīvi vadītāji un dīdžejs uz peldošā lielā plosta. Vislatvijas ūdens tūristu saieta noslēgumā Daugavpils novada Slutišķos notiks dalībnieku apbalvošana, pusdienas un starptautiskā tautas mākslas festivāla "Augšdaugava" lielkoncerts.

Plašāka informācija un pieteikšanās anketa atrodama mājas lapās www.lielaisplosts.lv un www. plostunoma.lv. 

Vislatvijas ūdenstūristu saietu rīko sabiedriskā organizācija sporta klubs "Beibuks" sadarbībā ar Krāslavas novada Tūrisma informācijas centru, Daugavpils novada aģentūru "TAKA", brīvdienu māju "Škerskāni".

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI