DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
21. martā, 2018
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ārlietas

Vēstniece Alda Vanaga vizītē Brazīlijā

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
No 2018. gada 19. līdz 24. martam Latvijas nerezidējošā vēstniece Alda Vanaga uzturas vizītē Brazīlijā, kuras laikā tiekas ar Brazīlijas Ārlietu un Tieslietu ministrijas amatpersonām, lai apspriestu divpusējo sadarbību, kā arī pārstāv Latviju 8. Pasaules Ūdens forumā (8th World Water Forum). Vēstniecei paredzētas sarunas arī ar latviešu diasporas pārstāvjiem.

Tikšanās laikā ar Brazīlijas Ārlietu ministrijas Eiropas departamenta direktoru Karlusu Perisu (Carlos Perez) tika apspriestas divpusējo attiecību aktualitātes, kā arī Latvijas un Brazīlijas sadarbība starptautiskajās organizācijās. Vēstniece A. Vanaga aicināja Brazīliju iespējami ātrāk pabeigt Latvijas uzņēmumu sertifikācijas procesu mūsu zivju produkcijas eksportam uz Brazīliju. Puses atzinīgi novērtēja labo sadarbību augtākās izglītības un zinātnes jomā un bija vienisprātis, ka sadarbību nepieciešams vēl vairāk stiprināt. Brazīlijas puse tuvākajā laikā iesniegs priekšlikumus Latvijas un Brazīlijas līgumprojektam par sadarbību izglītības un zinātnes jomā. Līdzīgi Latvija sagatavos savus priekšlikumus līgumprojektam par sadarbību policijas jomā.

Pēdējo gadu laikā Brazīlijā saglabājas nemainīgi augsts apcietināto un notiesāto Latvijas valstspiederīgo skaits. Tiekoties ar Brazīlijas Tieslietu ministra padomnieci starptautiskās sadarbības jautājumos Kamilu Kolarisu Bezeru (Camila Colares Bezerra) bija svarīgi pārrunāt Brazīlijā notiesāto Latvijas valstspiederīgo tiesības un Latvijas iespējas viņiem sniegt konsulāro palīdzību. Puses vienojās kopīgi izstrādāt vairākus divpusējus līgumus, kas varētu palīdzēt Latvijas valstspiederīgo tiesību un interešu aizstāvībai Brazīlijā.

19. un 20. martā vēstniece A. Vanaga pārstāvēja Latviju galvaspilsētā Braziljā notiekošajā 8. Pasaules Ūdens forumā. Piedaloties ministru diskusiju panelī par ūdens aizsardzību, piekļuves nodrošināšanu un ūdens resursu izmantošanu, vēstniece uzsvēra sabiedrības izglītošanas un līdzdalības nozīmi dabas aizsardzības un saglabāšanas jomā.

Informācijai

8. Pasaules Ūdens forums no 18. līdz 23. martam norisinās Braziljā. Lai diskutētu par pasaules ūdens problemātiku, vienotos par efektīvāku sadarbību un meklētu risinājumus un finanšu instrumentus pasaules ūdens resursu saglabāšanai un aizsardzībai, uz to ieradušies vairāki valstu prezidenti, apmēram 100 ministri un citi augsta līmeņa valstu delegāti, NVO pārstāvji.

Forumu organizē Pasaules Ūdens padome, un tas notiek reizi 3 gados kādā citā pasaules pilsētā. Šoreiz ūdens problemātika tiek apskatīta no tādiem aspektiem kā politika, reģioni, ilgtspējība, cilvēki, finanses un ekosistēmas. Līdztekus forumam norisinās arī dažādas diskusijas un citi pasākumi, piemēram, filmu festivāls.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI