DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
21. martā, 2018
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ārlietas

Digitālo prasmju nedēļā Ārlietu ministrija popularizē lietotni “Ceļo droši”

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
22. martā no pulksten 15.00 līdz 17.00 Ārlietu ministrija starptautiskās lidostas “Rīga” pasažierus informēs par ministrijas lietotni "Ceļo droši" un stāstīs par tajā pieejamo e-pakalpojumu “Elektroniska reģistrēšanās Konsulārajā reģistrā”. Ceļotāji saņems arī lietotnes uzlīmes un citus informatīvus materiālus.

Lietotne "Ceļo droši" ir ikvienam noderīgs rīks, dodoties ceļojumā uz ārvalstīm. Tajā vienuviet pieejami ceļojumu brīdinājumi par vairāk nekā 100 pasaules valstīm un teritorijām, ieteikumi un ceļojumu plānotājs. Lietotne arī nodrošina tiešas diennakts saziņas iespējas ar Latvijas konsulāro dienestu ārkārtas situācijās.

Tāpat ar lietotnes starpniecību ir iespējams brīvprātīgi reģistrēties Konsulārajā reģistrā. Ārlietu ministrijas Konsulārais departaments pirms izbraukšanas no Latvijas aicina ikvienu reģistrēties Konsulārajā reģistrā, lai ārkārtas situācijās, piemēram, dabas katastrofu, politisku nemieru, karadarbības vai teroraktu gadījumos, ārlietu dienests var sazināties ar ceļotājiem vai viņu kontaktpersonām Latvijā un nepieciešamības gadījumā nodrošināt palīdzību. Reģistrēt un izmaiņu gadījumā arī rediģēt datus par ceļojumu var vienotajā valsts un pašvaldību pakalpojumu portālā www.latvija.lv. Reģistrācija ir vienkārša un bez maksas. Vairāk par pakalpojumu:  https://www.latvija.lv/lv/DzivesSituacijas/Kultura-sports-turisms/celojums-arpus-latvijas

Pateicoties starptautiskās lidostas "Rīga" un AS airBaltic Corporation atsaucībai, iespēja reģistrēties Konsulārajā reģistrā jau ir pieejama arī lidostas pašreģistrācijas automātos, kā arī tiešsaistē reģistrējoties airBaltic aviokompānijas reisam.

Ceļotāju informēšana par ministrijas nodrošinātajiem pakalpojumiem – lietotni un Konsulāro reģistru – notiek "Digitālās nedēļas" ietvaros, lai aicinātu sabiedrību pilnveidot digitālās prasmes, kā arī izmantot digitālās tehnoloģijas un pakalpojumus. Plašāka informācija par Ārlietu ministrijas nodrošinātajiem pakalpojumiem ceļotājiem ir pieejama Ārlietu ministrijas mājaslapā: http://www.mfa.gov.lv/konsulara-informacija/celotajiem un ministrijas Facebook kontā @celodrosi: https://www.facebook.com/celodrosi/

Digitālā nedēļa ir nozīmīga iniciatīva visā Eiropā. Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija (VARAM) sadarbībā ar Latvijas Informācijas un komunikācijas tehnoloģijas asociāciju (LIKTA) to organizē Eiropas kampaņas laikā "ALL Digital Week 2018".

Plašāka informācija par Digitālās nedēļas pasākumiem un tiešraidēm pieejama tīmekļa vietnē www.eprasmes.lv .

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI