DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
21. martā, 2018
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Izglītība

Lieldienu brīvdienās LU Botāniskajā dārzā notiks ekskursija “Bībeles augi”

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Lieldienu brīvdienās, sestdien, 31.martā plkst. 12:00, LU Botāniskais dārzs aicina iepazīt augus no neparasta rakursa, apmeklējot ekskursiju “Bībeles augi”. Dalība ekskursijā ar iepriekšēju pieteikšanos.

Bībeli var lasīt dažādi, arī kā unikālu vēstures avotu, kas sniedz liecības par dabu un augiem. Pirmo reizi LU Botāniskā dārza speciālisti Bībeles augu tēmai pievērsās 2009.gadā, kad par šo tēmu tapa izstāde, kas iemantoja plašas skatītāju simpātijas.

Tagad LU Botāniskais dārzs piedāvā iepazīt Bībeles augus īpašā ekskursijā gida pavadībā. Daudzi no Vecajā un Jaunajā derībā minētajiem augiem ir labi pazīstami arī mūsdienās – tie tiek audzēti dārzos un tīrumos, lietoti medicīnā, pārtikā un citām vajadzībām. Starp Bībelē minētajiem augiem ir gan eksotiski augi, kas LU Botāniskajā dārzā mitinās Augu māju siltumnīcās, gan mūsu platuma grādiem piemērotāki augi, kurus iespējams atrast dārza āra teritorijā.

Ekskursijā varēs ieraudzīt, ka, iespējams, kāds no Bībeles augiem ir atrodams tepat blakus, mājās uz palodzes vai dārzā, vai varbūt pat uz pusdienu šķīvja. Noskaidrosim to, kurš augs savulaik ir bijis dārgāks par zeltu un no kura auga esot pārticis Jānis Kristītājs. Ekskursijas dalībnieki varēs uzzināt arī to, kuri augļi pretendē uz Ādama un Ievas aizliegtā augļa statusu un vēl daudz ko citu.

Lūdzam ņemt vērā, ka ekskursantu grupas izmērs ir ierobežots, tādēļ dalībai ekskursijā ir jāpiesakās iepriekš. Pieteikšanās: agnese.reke@lu.lv vai aizpildot pieteikuma anketu šeit goo.gl/SN3Scb

Dalības maksa ekskursijā: 3 EUR + ieejas biļete. Bērniem līdz 6 gadu vecumam dalība ekskursijā ir bez maksas.

Ekskursijas garums – 1 stunda. Pulcēšanās ekskursijai notiks pie LU Botāniskā dārza kases.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI