DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
21. martā, 2018
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ekonomika

LTRK ievēlēta jauna Padome; par padomes priekšsēdētāju kļuvis Aigars Rostovskis

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Par Latvijas lielākās uzņēmēju biedrības Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras padomes priekšsēdētāju jeb prezidentu pārliecinoši biedru kopsapulcē ievēlēts Aigars Rostovskis.

Savukārt par LTRK Padomes locekļiem ievēlēti: Edvīns Bērziņš, Kristaps Klauss, Normunds Bergs, Ģirts Rungainis, Arkādijs Šuškins, Māris Simanovičs, Oļegs Fiļs, Kaspars Rumba un Guntars Āboliņš – Āboltiņš.

Par LTRK kompetenču padomes locekļiem apstiprināti visi izvirzītie kandidāti:  Zināšanu Ekonomikas padome:

  • Aigars Rostovskis, SIA Biznesa augstskola Turība
  • Mazo un vidējo uzņēmēju padome: Lienīte Skaraine, SIA PROinvest.lv
  • Nacionālās Stratēģijas padome: Elīna Rītiņa, SIA Lattelecom
  • Eksporta padome: Enno Ence, SIA MILZU!
  • Tirdzniecības padome: Aivars Arums, SIA Baltic Data
  • Pakalpojumu padome: Aldis Gulbis, SIA Dati group
  • Rūpniecības padome: Vilnis Rantiņš, Mašīnbūves un Metālapstrādes Rūpniecības asociācija
  • Lauku uzņēmējdarbības padome: Edgars Zalāns, SIA Lauku izaugsmes grupa

LTRK biedru kopsapulci kopumā apmeklēja 850 uzņēmumu, kur par Aigaru Rostovski padomes priekšsēdētāja amatā 637 balsis bija "par", bet 213 izvēlējās bijušo veselības ministru Gunti Belēviču. LTRK Padomes priekšsēdētājs vada Padomes sēdes, atbilstoši Padomes lēmumiem organizē un nodrošina LTRK darbu, lai izstrādātu attīstības stratēģiju un galvenos darba virzienus. Padomes priekšsēdētājs pārstāv LTRK Latvijas Republikas valsts pārvaldes un pašvaldību iestādēs, citās institūcijās, kā arī starptautiskajos forumos, ārvalstu, starpvalstu un starptautiskajās ekonomiskajās un citās organizācijas.

LTRK Padome sastāv no 18 līdz 22 Padomes locekļiem, to starpā - Padomes priekšsēdētāja, kas vienlaikus ir LTRK Prezidents, un Padomes priekšsēdētāja vietniekiem - Viceprezidentiem. LTRK Padomes sastāvā tiek ievēlēti pa vienam pārstāvim no katras Kompetenču padomes (kopā 12 kandidāti). Padomes locekļi uz atlikušajām vietām tiek ievēlēti no brīvā saraksta. Februāra izskaņā noslēdzās LTRK kompetenču padomju vēlēšanas un tās iecēla savus priekšsēdētājus, kā arī 1.martā noslēdzās pieteikšanās uz LTRK Padomes locekļu un LTRK Padomes priekšsēdētāja (prezidenta) amatiem no brīvā saraksta.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI