DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
21. martā, 2018
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ekonomika

LTRK eksporta balvas saņem “ZABBIX” un “EricaSynths”

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Latvijas lielākā uzņēmēju biedrība Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kamera otrdien, 20.martā, biedru kopsapulcē pasniedza eksporta balvas, kur Krišjāņa Valdemāra balvu “Latvji, brauciet jūriņā!” saņēma informāciju tehnoloģiju uzņēmums “ZABBIX”, bet “Sprīdīša balvu” ieguva inovāciju uzņēmums mūzikas jomā “EricaSynths”.

Goda rakstus par veiksmīgu eksporta attīstīšanu kategorijā "Latvji, brauciet jūriņā!" saņēma divi uzņēmumi – "RK Machinery", "Cannelle Bakery" – savukārt "Sprīdīša balvas" goda rakstus saņēma arī divi uzņēmumi – "MGS Factory" un "Snores"

Uzvarētājus izraudzījās jaunievēlētie Eksporta padomes locekļi. Kā biedru kopsapulcē pauda LTRK padomes priekšsēdētājs Aigars Rostovskis, produktivitāte un eksports ir Latvijas nākotne, tādēļ ikviens uzņēmums, kad meklē ārvalstu sadarbības partnerus un spēj realizēt saražoto, mūsu valsts ekonomikai ir būtisks, par ko liecina arī par tradīciju kļuvušais konkurss.

Krišjāņa Valdemāra balva "Latvji, brauciet jūriņā!" jau ierasti tiek pasniegta Latvijas uzņēmumam ar lielāko eksporta potenciālu. Uzņēmēju nominētos komersantus vērtē LTRK Eksporta padome, ņemot vērā šādus kritērijus: ne mazāk kā 51% pamatkapitāla pieder Latvijas rezidentam, kurš savus pakalpojumus un/vai preces eksportē uz vismaz piecām pasaules valstīm. Komersantam ir ne mazāk kā pieci eksporta produkti, tai skaitā inovatīvi, un kopējais eksporta preču un/vai pakalpojumu apjoms ir ne mazāks kā 700 000 eiro.

"Sprīdīša balva" tiek pasniegta jaunam, inovatīvam Latvijas uzņēmumam ar izteiktu eksporta potenciālu. LTRK Eksporta padome uzvarētāju izraugās no pieteiktajiem komersantiem, vērtējot sekojošu kritēriju kopās: mazs uzņēmums, kurš Latvijas tirgū darbojas aptuveni piecus gadus un kurš darbības laikā spējis sasniegt 50% eksporta pieaugumu vai eksporta apgrozījumu - 150 000 eiro. Eksporta apbalvojums tiek pasniegta jau devīto gadu.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI