DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
12. martā, 2018
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Finanses

ECOFIN diskutēs par informācijas apmaiņu saistībā ar nodokļu pārrobežu shēmām

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
No 12. līdz 13. martam Finanšu ministrijas pārstāvji piedalīsies Eirogrupas un Eiropas Savienības (ES) Ekonomisko un finanšu jautājumu padomes (ECOFIN) sanāksmē, kas notiks Briselē, Beļģijā.

Eirogrupas laikā plānots pārrunāt aktuālākos ekonomikas un finanšu jautājumus, tostarp Grieķijas esošo situāciju, gatavošanos marta Eirosamitam, vērtējot Ekonomikas un monetārās savienības (EMU) aspektus, un starptautiskajām sanāksmēm, vērtējot inflācijas un maiņas kursa attīstību.

ECOFIN diskutēs par obligāto automātisko informācijas apmaiņu nodokļu jomā saistībā ar ziņojamām pārrobežu shēmām. Apspriežamais priekšlikums paredz starpniekiem (piemēram, nodokļu konsultantiem) noteikt pienākumu ziņot nodokļu iestādēm par, iespējams, agresīvām nodokļu plānošanas shēmām, ja viņi ir profesionāli iesaistīti šādās shēmās. Priekšlikumā paredzētais pienākums attieksies tikai uz pārrobežu situācijām, proti, shēmām, kur iesaistīta vairāk nekā viena dalībvalsts, vai arī dalībvalsts un trešā valsts. Saņemtās informācijas apmaiņa starp valstu nodokļu iestādēm notiks automātiski. Priekšlikums ir būtisks elements cīņā pret izvairīšanos no nodokļu maksāšanas, agresīvu nodokļu plānošanu un pārrobežu nodokļu izkrāpšanu.

Tāpat ECOFIN paredzēts apspriest Bulgārijas prezidentūras izvirzītos atvērtos Banku pakotnes jautājumus. Banku pakotnes galvenais mērķis ir samazināt kopējos riskus banku nozarē, ES tiesību aktos ieviešot finanšu regulējuma reformu kopumu, par ko ir panākta starptautiska līmeņa vienošanās pēc 2008. gada finanšu krīzes.

Papildus ECOFIN darba kārtībā iekļauti arī jautājumi par Eiropas semestra elementiem, par gaidāmo G20 sanāksmi un ES kopīgo nostāju.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI