DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
08. martā, 2018
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Finanses

CFLA aicina uz semināru par ES fondu atbalstu jaunu produktu ieviešanai ražošanā

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Otrdien, 13. martā, notiks informatīvs seminārs par projektu iesniegumu atlasi Eiropas Reģionālās attīstības fonda (ERAF) atbalsta saņemšanai jaunu produktu ieviešanai ražošanā. Projektu iesniegumu atlases otrajā kārtā šim mērķim pieejams ERAF finansējums vairāk nekā 34 miljonu eiro apmērā.

Seminārā Centrālās finanšu un līgumu aģentūras (CFLA) pārstāvji sniegs informāciju  par būtiskākajiem grozījumiem programmas nolikumā un vērtēšanas kritēriju metodikā, kā arī projektu iesniegumu sagatavošanas un vērtēšanas jautājumiem. Savukārt Patentu valdes eksperte informēs par intelektuālo īpašumtiesību nostiprināšanu. Tāpat speciālisti sniegs atbildes uz interesentu jautājumiem.

Seminārs notiks 13. martā plkst. 10.00 Ekonomikas ministrijā Rīgā, Brīvības ielā 55. Semināru būs iespējams vērot arī tiešraidē CFLA mājaslapā. Pieteikšanās semināram un tā darba kārtība pieejama CFLA mājaslapā.

Šīs ES fondu programmas mērķis ir veicināt komersantu produktivitātes un konkurētspējas paaugstināšanu, izstrādājot un ieviešot ražošanā jaunus produktus un tehnoloģijas, kā arī palielinot privātā sektora ieguldījumus pētniecībā, attīstībā un inovācijās atbilstoši Viedās specializācijas stratēģijai. Atbalsts tiks piešķirts eksperimentālu tehnoloģiju izgatavošanai vai iegādei, kā arī uzstādīšanai un testēšanai reālā ražošanas vidē, veicot saimniecisko darbību no ceturtā līdz astotajam tehnoloģiju gatavības līmenim.

Projektu iesniegumus CFLA pieņem līdz 2018. gada 12. aprīlim. Projektu iesniedzēji var būt komersanti vai atbilstīgas lauksaimniecības vai mežsaimniecības kooperatīvās sabiedrības, kuras plāno īstenot projektu Viedās Specializācijas stratēģijas jomās (RIS 3).

Viena projekta minimālais attiecināmo izmaksu apmērs ir 500 000 eiro, bet maksimālais attiecināmo izmaksu apmērs - 16 miljoni eiro. Maksimālais ERAF līdzfinansējums vienam projektam – 4 miljoni eiro. ERAF atbalsta intensitāte ir sīkajiem (mikro) vai mazajiem komersantiem ir 55 %, vidējiem komersantiem – 45 %, lielajiem komersantiem – 35 %, izmaksājot to granta veidā.

Projekta iesniegumu atlases otrās kārtas ietvaros ERAF finansējums ir 34 196 411 eiro.

Detalizēti projektu īstenošanas nosacījumi pieejami Ministru kabineta 10.05.2016. noteikumos Nr. 293.

ERAF atbalsts projektu īstenošanai paredzēts plānošanas dokumenta - Darbības programmas "Izaugsme un nodarbinātība" 1.2.1.specifiskā atbalsta mērķa "Palielināt privātā sektora investīcijas P&A" 1.2.1.4. pasākuma "Atbalsts jaunu produktu ieviešanai ražošanā" 2. projektu iesniegumu atlases kārtas ietvaros.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI