DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
07. martā, 2018
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

Andris Bērziņš: “Privatizācijas aģentūra” un “Reverta” kārtējo reizi bremzē Saeimas Publisko izdevumu komisijas darbu

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Valsts akciju sabiedrība (VAS) “Privatizācijas aģentūra” un akciju sabiedrība (AS) “Reverta” kārtējo reizi bremzē Saeimas Publisko izdevumu un revīzijas komisijas darbu, nesniedzot informāciju par Revertas administratīvajiem izdevumiem, tostarp darbinieku algām un ārpakalpojumiem. To norāda komisijas priekšsēdētājs Andris Bērziņš pēc sēdes otrdien, 6.martā, kurā bija plānots skatīt akciju sabiedrības “Reverta” likvidācijas gaitu.

"Diemžēl šodien komisijas sēdi nācās atcelt, jo ilgstošās pūles saņemt nepieciešamo informāciju no akciju sabiedrības "Reverta" kārtējo reizi vainagojās ar neko. Esam jau vairākkārtīgi lūguši "Privatizācijas aģentūru", kuras akciju turētājs ir Ekonomikas ministrija, sniegt deputātiem detalizētu informāciju par "Revertas" likvidācijas procesa gaitu, kā arī par iztērēto naudu, ko sabiedrībai ir tiesības zināt. Deputātus arī apbēdināja fakts, ka uz sēdi nebija ieradušās Ekonomikas ministrijas amatpersonas - sēdē klātienē obligāti bija jāpiedalās ministram, parlamentārajam vai valsts sekretāram, vai valsts sekretāra vietniekam, bet neviens neuzskatīja par pienākumu atnākt uz šo sēdi," uzsver A.Bērziņš.

Komisijas priekšsēdētājs akcentē, ka "Revertas" gadījumā ir ieguldīti iespaidīgi valsts resursi, tostarp tās akcijas gandrīz simtprocentīgi pieder "Privatizācijas aģentūrai", ko savukārt pārrauga Ekonomikas ministrija. Informācija par detalizētu naudas izlietojumu ir komercnoslēpums, bet komisija šādam lēmumam kategoriski nepiekrīt. Ekonomikas ministrijai šajā jautājumā būtu jārīkojas kā gādīgam saimniekam, nevis jāmaldina Saeimas komisija".

Deputāti šodien nolēma par šo jautājumu vērsties gan Ekonomikas ministrijā, gan pie Ministru prezidenta.

Publisko izdevumu komisija aicināja VAS "Privatizācijas aģentūra" sagatavot un iesniegt detalizētu informācijas apkopojumu par AS "Reverta" administratīvajiem izdevumiem, arī par atlīdzību un ārpakalpojumiem. No "Revertas" deputāti saņēmuši likvidatores atbildi, kura sagatavota vispārīgā formā, un informācija sniegta izlases kārtībā, norādot, ka daļai informācijas par atlīdzībām un ārpakalpojumiem ir piemērots komercnoslēpuma statuss. Savukārt "Privatizācijas aģentūra" atbildi vispār nav sniegusi.

"Iepriekš ne Ekonomikas ministrijas pārstāvji, ne "Privatizācijas aģentūra", ne "Reverta" likvidatore nenorādīja, ka atlīdzībām un ārpakalpojumiem ir piemērots komercnoslēpuma statuss, tādā veidā maldinot Saeimas komisiju gan sēdē, gan tērējot tās resursus nelietderīgai sarakstei. Šādu klaju nihilismu pret komisiju un tās maldināšana ir jāizbeidz," norāda A.Bērziņš.

AS "Reverta" tika izveidota no kādreizējās "Parex bankas" un pārvaldīja tās "sliktos" aktīvus. Tā ir VAS "Privatizācijas aģentūra" meitas sabiedrība.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI