DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
23. februārī, 2018
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Piedeguša ēdiena izraisītos ugunsgrēkos viens cilvēks cietis un viens izglābts

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Aizvadītajā diennaktī, laika posmā no šī gada 22.februāra plkst. 6.30 līdz 23.februāra plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 55 izsaukumus – 17 uz ugunsgrēku dzēšanu un 19 uz glābšanas darbiem, bet 19 no izsaukumiem bija maldinājumi.

Vakar plkst. 11.43 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz izsaukumu Ulbrokas ielā Rīgā, kur no daudzstāvu dzīvojamās mājas dzīvokļa loga nāca dūmi. Ierodoties notikuma vietā, tika konstatēts, ka divpadsmitstāvu dzīvojamās mājas pirmā stāva dzīvokļa virtuvē deg bez uzraudzības atstāts piededzis ēdiens 0,01m2 platībā. No piedūmotā dzīvokļa ugunsdzēsēji glābēji izglāba vienu cilvēku, kurš  tika nodots Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta mediķiem (NMPD). Plkst. 12.18 ugunsgrēks tika likvidēts.

Plkst. 21.56 VUGD saņēma izsaukumu uz Daugavgrīvas ielu Rīgā, kur daudzstāvu nama kāpņu telpā bija jūtama dūmu smaka. Ierodoties notikuma vietā konstatēts, ka deviņstāvu dzīvojamās mājas pirmā stāva dzīvokļa virtuvē dega bez uzraudzības atstāts piededzis ēdiens 0,02m2 platībā. Liesmas bija izdevies likvidēt pirms VUGD ierašanās, bet ugunsgrēkā cieta cilvēks, kurš tika nodots NMPD mediķiem.

Vakar ugunsdzēsēju glābēju palīdzība bija nepieciešama arī Gulbenes novada Stradu pagastā, kur piedeguša ēdiena dēļ daudzstāvu dzīvojamā ēkā bija izveidojies piedūmojums. Aicinām iedzīvotājus ievērot piesardzību, gatavojot un sildot ēdienu! Lai nenotiktu nelaime, neatstājiet ēdienu uz ieslēgtas plīts bez uzraudzības un uzstādiet mājoklī dūmu detektoru, kas savlaicīgi ziņos par telpās izveidojušos piedūmojumu.

Vakar plkst. 22.56 tika saņemts izsaukums uz Ganību dambi Rīgā, kur daudzstāvu mājai no jumta nāca dūmi. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka trīsstāvu dzīvojamās mājas pirmā stāva dzīvoklī deg sadzīves priekšmeti 15m2 platībā. No piedūmotās ēkas pirms VUGD ierašanās no saviem spēkiem bija evakuējies viens cilvēks un ugunsdzēsēji glābēji evakuēja vēl vienu cilvēku. Abi cilvēki bija cietuši un tika nodoti NMPD mediķiem. Plkst. 00.55 ugunsgrēks tika likvidēts.

Aizvadītajās brīvdienās ugunsdzēsēji glābēji devās arī uz izsaukumiem, kuros dega atkritumi, bez uzraudzības atstāts piededzis ēdiens, granulas, mēbeles, ēkas ārsiena, jumta kore, saimniecības ēkās ārsiena un mikroautobuss, vieglā automašīna, dārza māja un sodrēji sešu dzīvojamo māju dūmvados.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI