DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
22. februārī, 2018
Lasīšanai: 4 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Finanses

VID un Būvmateriālu ražotāju asociācija aktualizē sadarbību

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Šī gada 22. februārī notiek Valsts ieņēmumu dienesta (VID) un Būvmateriālu ražotāju asociācijas (BRA) pārstāvju tikšanās. Tās ietvaros VID ģenerāldirektore Ilze Cīrule un Būvmateriālu ražotāju asociācijas izpilddirektors Leonīds Jākobsons parakstījuši aktualizēto vienošanos par sadarbību ar mērķi mazināt apstrādes rūpniecības nozarē strādājošo komersantu izvairīšanos no nodokļu nomaksas, īpaši grāmatvedības uzskaitē neuzrādītas darba samaksas izmaksāšanu, tādējādi samazinot negodīgas konkurences iespējas šajā nozarē.

Tikšanās laikā Būvmateriālu ražotāju asociācijas izpilddirektors Leonīds Jākobsons informēs klātesošos par nozares asociācijas attīstības tendencēm un faktoriem, bet VID Nodokļu administrēšanas risku vadības daļas vadītāja Natālija Fiļipoviča iepazīstinās ar Būvmateriālu ražotāju asociācijas biedru nodokļu samaksas disciplīnu un ekonomiskajiem rādītājiem. Savukārt, VID Nodokļu pārvaldes Pievienotās vērtības nodokļa daļas Pirmās metodikas nodaļas vadītājs Edgars Bisenieks skaidros PVN piemērošanas jautājumus būvmateriālu ražošanas jomā, ņemot vērā izmaiņas nodokļu reformas ietvaros.

Tikšanās noslēgumā paredzēti jautājumi un diskusijas par nozarei aktuāliem jautājumiem.

Atkārtoti noslēgtās sadarbības vienošanās ietvaros Būvmateriālu ražotāju asociācija apņemas veikt visus nepieciešamos pasākumus, kas vērsti uz asociācijas biedru pienākuma - noteiktajā termiņā un pilnā apmērā veikt nodokļu, nodevu un citu valsts noteikto obligāto maksājumu samaksu - izpildi. Asociācija arī apņemas sniegt VID informāciju par metodēm, kādas atsevišķi komersanti izmanto, lai izvairītos no nodokļu nomaksas, un ar to saistītajiem pārkāpumiem, kā arī par savām aktivitātēm apstrādes rūpniecības nozares darbības sakārtošanā. Tāpat asociācija apņemas iepazīstināt savus biedrus ar VID sniegto informāciju par jaunāko VID praksi tiesību aktu piemērošanā un jauniem iestādes pakalpojumiem.

VID, ņemot vērā asociācijas sniegto informāciju, apņemas izstrādāt un izmantot efektīvas nodokļu administrēšanas metodes, lai īstenotu parakstītās vienošanās mērķi, kā arī asociācijas sniegto informāciju par nodokļu nemaksāšanu apņemas izmantot nodokļu administrēšanas procesā, uzskatot, ka sniegtajai informācijai ir augsta ticamības pakāpe. VID arī apņemas informēt asociāciju par VID darbībām un normatīvajiem aktiem, kas vērsti uz apstrādes rūpniecības nozares sakārtošanu, kā arī par jaunāko VID praksi tiesību aktu piemērošanā un jauniem VID pakalpojumiem.

Aktualizētā vienošanās arī paredz regulāras VID un BRA pārstāvju tikšanās un diskusijas par aktuāliem nodokļu normatīvo aktu piemērošanas un nozīmīgākajiem asociācijas biedrus interesējošiem jautājumiem. Vienošanās stājas spēkā no tās parakstīšanas brīža un ir spēkā nenoteiktu laiku.

Iepriekšējā VID un Būvmateriālu ražotāju asociācijas vienošanās tika parakstīta 2011. gada 8.februārī. Būvmateriālu ražotāju asociācija bija viena no pirmajām, kas parakstīja šāda veida sadarbības vienošanas ar VID.

Kopumā šobrīd ir spēkā 23 VID un uzņēmēju biedrību parakstītas vienošanās ar mērķi uzlabot Latvijas uzņēmējdarbības vidi, veicinot godprātīgu nodokļu nomaksu, godīgas konkurences apstākļus, kā arī kopīgi cīnīties ar izvairīšanos no nodokļu nomaksas un "aplokšņu algām" .

Būvmateriālu ražotāju asociācija dibināta 2010.gada 19.februārī. Tajā apvienojušies Latvijas lielākie būvmateriālu ražotāji ar nolūku veicināt valsts atbalstu nozarei gan iekšējā, gan eksporta tirgos, rosināt vietējo materiālu izmantošanu būvniecībā un ieviest vienotus būvmateriālu kvalitātes standartus, stiprinot Latvijā ražotu būvmateriālu reputāciju.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI