DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
22. februārī, 2018
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Finanses

Grāmatveži un eksperti diskutē par grāmatvedības uzskaiti un jauno nodokļu režīmu

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Trešdien, 21. februārī, norisinājās Finanšu ministrijas (FM) organizēts grāmatvedības forums “Kā grāmatvedi ikdienas darbā ietekmē jaunā nodokļu reforma”. Foruma dalībnieki pārrunāja būtiskākās izmaiņas uzņēmumu ienākuma nodokļa (UIN) un iedzīvotāju ienākumu nodokļa (IIN) regulējumā, kā arī jauno algas nodokļu aprēķinu darba algām un citus jautājumus. Pasākuma norisē iesaistījās arī nevalstiskās organizācijas un augstskolu mācībspēki grāmatvedības jomā.

Forumu atklāja FM valsts sekretāres vietnieks nodokļu, muitas un grāmatvedības jomā Ilmārs Šņucins. Pasākuma pirmajā daļā FM Grāmatvedības politikas un metodoloģijas nodaļas vadītāja Arta Priede informēja par aktualitātēm grāmatvedību regulējošajos tiesību aktos. Savukārt Latvijas Grāmatvežu asociācijas valdes priekšsēdētājs Andrejs Ponomarjovs sanākušajiem ziņoja par pirmajiem finanšu pārskatiem atbilstoši Starptautiskajiem finanšu pārskatu standartiem.

FM Tiešo nodokļu departamenta direktore Astra Kaļāne norādīja uz būtiskākajām nodokļu likumu izmaiņām, kam grāmatvežiem jāpievērš īpašu uzmanību. Tāpat būtiska konferences daļa tika veltīta tematam par jauno algas nodokļu aprēķinu darba algām saistībā ar nodokļu reformu.

Pasākuma otrajā daļā nozares eksperti diskutēja par grāmatvedības uzskaites jautājumiem un kopā analizēja Latvijas Republikas Grāmatvežu asociācijas izpilddirektores Svetlanas Šemeles-Baikovas prezentētos piemērus. Diskusijā piedalījās Finanšu ministrijas, Valsts ieņēmumu dienesta, Latvijas Republikas Grāmatvežu asociācijas, Latvijas Zvērinātu revidentu asociācijas, ISO sertificēto grāmatvežu asociācijas un augstskolu pārstāvji, kā arī dažādu uzņēmumu un iestāžu grāmatvedības profesionāļi.  

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI