DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
22. februārī, 2018
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Darba vizītē Latvijā uzturēsies NATO Atbalsta un iepirkumu aģentūras ģenerāldirektors

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Rīt, 22. februārī, darba vizītē Latvijā uzturēsies NATO Atbalsta un iepirkumu aģentūras ģenerāldirektors Peters Dohmens (Peter Dohmen), lai tiktos ar Latvijas aizsardzības nozares vadību un apmeklētu Ādažu bāzi.

Vizītes laikā NATO Atbalsta un iepirkumu aģentūras ģenerāldirektors tiksies ar Aizsardzības ministrijas valsts sekretāru Jāni Garisonu, parlamentāro sekretāru Viesturu Silenieku un Nacionālo bruņoto spēku komandieri ģenerālleitnantu Leonīdu Kalniņu, lai pārrunātu sadarbību aizsardzības nozares iepirkumu, tostarp munīcijas iepirkumu, un infrastruktūras attīstības jomā.

P. Dohmens arī apmeklēs Ādažu bāzi, lai tiktos ar Nacionālo bruņoto spēku Sauszemes spēku komandieri pulkvedi Ilmāru Ati Lejiņu un iepazītos ar Ādažu bāzes infrastruktūru.

NATO Atbalsta un iepirkumu aģentūra apkopo informāciju par NATO dalībvalstu aizsardzības nozares iepirkumu vajadzībām un piedāvājumu, tādējādi atvieglojot iepirkumu procesu. Aģentūra arī organizē iepirkumus būvniecības jomā un kontrolē to izpildi.

NATO Atbalsta un iepirkumu aģentūra ir kļuvusi par nozīmīgu Latvijas sadarbības partneri munīcijas un cita veida aizsardzības nozares iepirkumu, kā arī infrastruktūras attīstības jomā. Lielākie infrastruktūras attīstības projekti, kuriem iepirkumus veikusi aģentūra, ir īstenoti Ādažu bāzē un poligonā, kā arī Nacionālo bruņoto spēku Aviācijas bāzē Lielvārdē.

Latvijas komersantiem ir iespēja bez maksas izvietot informāciju par savu komercdarbību NATO Atbalsta un iepirkumu aģentūras datubāzē www.nspa.nato.int/en/organization/procurement/supplier.htm, lai saņemtu informāciju par aģentūras organizētajiem NATO iepirkumiem komersanta pārstāvētajā nozarē.

Latvija ir pievienojusies NATO Atbalsta un iepirkumu aģentūras Loģistikas biržai, Munīcijas partnerībai un Spēju uzturēšanas partnerībai.

NATO Atbalsta un iepirkumu aģentūra atrodas Kapellenā, Luksemburgā, un tās  darbība tiek organizēta arī no Francijas, Ungārijas un Itālijas.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI