DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
21. februārī, 2018
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

ASV valsts sekretāra vietnieks apmeklēs Latvijas Kara muzeju

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Rīt, 22. februārī, darba vizītē Latvijā ieradīsies ASV valsts sekretāra vietnieks Džons Salivans (John J. Sullivan), kurš apmeklēs Latvijas Kara muzeju.

Pasākumā Latvijas Kara muzejā piedalīsies arī Nacionālo bruņoto spēku un ASV 1. gaisa kavalērijas brigādes 227. aviācijas pulka 3. bataljona karavīri, kuri operācijas "Atlantic Resolve" ietvaros kopš novembra pilda dienesta pienākumus Gaisa spēku aviācijas bāzē Lielvārdē, lai stiprinātu reģionālo drošību un demonstrētu ASV klātbūtni reģionā. Pasākuma laikā tiks demonstrēts ASV karavīru ekipējums.

Tāpat pasākumu apmeklēs bērnu nama "Dzeguzīte" un Pērses sākumskolas skolēni, kuriem būs iespēja darboties Latvijas Kara muzeja aktivitāšu centrā, kurā bērni un jaunieši izzinošu spēļu veidā var iegūt zināšanas par Latvijas valsts un armijas vēsturi.

Vizītes Latvijā laikā ASV valsts sekretāra vietnieks tiksies arī ar Valsts prezidentu Raimondu Vējoni un ārlietu ministru Edgaru Rinkēviču.

Sadarbība ar ASV ir viena no Latvijas aizsardzības politikas divpusējo attiecību prioritātēm. Kopš 2014. gada ASV bruņotie spēki rotācijas kārtībā uzturas Baltijas valstīs, tādējādi apliecinot ASV nepārtraukto ieguldījumu NATO dalībvalstu kolektīvajā drošībā un veicinot mieru un stabilitāti Baltijas valstīs un Polijā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI