21. februārī, 2018
TĒMA: Ekonomika

Otrais starptautiskais mašīnbūves un metālapstrādes biznesa forums kopā pulcēs gandrīz 300 dalībniekus no 13 valstīm

Jau rīt, 22.februārī Jelgavā sāksies otrais Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras (LIAA) rīkotais starptautiskais mašīnbūves un metālapstrādes nozares biznesa forums, kurā piedalīsies gandrīz 300 dalībnieki no 13 valstīm. Foruma dalībnieku vidū būs vairāki starptautiski nozarē zināmu un nozīmīgu uzņēmumu pārstāvji - Skandināvijas rūpniecisko iekārtu ražošanas koncerns “Sandvik”, Somijas metālu ražošanas un tirdzniecības koncerns “Aurajoki”, Francijas kuģu būves gigants “STX France”, Austrijas rūpniecisko iekārtu ražošanas koncerns “Andritz”, u.c.

Mašīnbūves un metālapstrādes biznesa forums apvienos industrijas profesionāļus, uzņēmējus un iepircējus, un tā mērķis ir izvērtēt nozares attīstību, uz klientiem orientētu attieksmi un starptautiskā mērogā atzītu kvalitāti. Forumā dalību pieteikuši nozīmīgu nozares uzņēmumu pārstāvji no Vācijas, Zviedrijas, Somijas, Beļģijas, Lielbritānijas, Dānijas, Francijas, Lietuvas, Igaunijas, Krievijas, Kazahstānas, Uzbekistānas, kā arī no Latvijas.

Biznesa forumā būs iespēja iepazīties ar jaunākajām tendencēm un sasniegumiem Latvijas mašīnbūves un metālapstrādes nozarēs - statistika, vērojumi, perspektīvas, izaicinājumi šodien un nākotnē, profesionālo izglītību un kompetentu darbaspēku, loģistiku, atbalsta instrumentiem valsts, reģionālā un pašvaldības līmenī. Ārvalstu un vietējie eksperti sniegs nozares izaugsmes vērtējumu un spriedīs par uzņēmumu perspektīvām starptautiskajos tirgos.

Par mūsdienu mainīgās tehnoloģiju vides izaicinājumiem un piegāžu ķēžu izvirzītajiem kvalitātes un arī rūpīgas attieksmes jautājumiem stāstīs Zviedrijas, Īrijas, Igaunijas, Beļģijas, Somijas un Vācijas nozares eksperti. Ārvalstu investori dalīsies ar savu pieredzi Latvijā, kā arī būs diskusija par izglītības iespējām tieši inženiernozarēs.

Jau šobrīd Latvijas uzņēmu ražotā produkcija tiek piegādāta tādiem pasaules līmeņa zīmoliem kā AXON, SIEMENS, SCANIA, VOLVO, MAN, General Electric, IKEA, Valmet u.c.

Biznesa forumu atklās Ekonomikas ministrijas valsts sekretārs Juris Stinka un LIAA direktors Andris Ozols, savukārt Jelgavas pilsētas domes priekšsēdētājs Andris Rāviņš prezentēts Jelgavas piedāvājumu potenciālajiem sadarbības partneriem un investoriem.

Biznesa foruma ietvaros 22.februārī notiks kontaktbirža starp ārvalstu iepircējiem un Latvijas uzņēmumiem, savukārt 23.februārī dalībniekiem tiek organizētas ekskursijas pa Jelgavas uzņēmumiem.

Biznesa forums notiks Jelgavas tehnikumā (Jelgava, Pulkveža O.Kalpaka ielā 37). Darba valoda – angļu. Informācija par foruma lektoriem un programma: http://mechanical.liaa.gov.lv

Mašīnbūves un metālapstrādes biznesa forumu organizē LIAA sadarbībā ar Jelgavas pilsētas domi un Mašīnbūves un Metālapstrādes Rūpniecības asociāciju.Iezīmes: