19. februārī, 2018

VIENOTĪBA aicina partiju “Kustība PAR!” uz sarunām par sadarbību centriski demokrātisko partiju apvienībā

VIENOTĪBA

Partija VIENOTĪBA šodien nosūtījusi atklātu vēstuli partijai “Kustība PAR!” ar aicinājumu uz sarunām par sadarbību centriski demokrātisko partiju apvienībā. VIENOTĪBAS ieskatā, apvienība ir iespēja līdzīgi domājošām politiskajām partijām veidot vienotu platformu uz līdzvērtīgiem pamatiem, balstoties kopīgās vērtībās, tādēļ partija aicina “Kustību PAR!” apspriest apvienības politisko piedāvājumu, pārvaldes un lēmumu pieņemšanas struktūru, kā arī sadarbības modeli 13. Saeimas vēlēšanās.

"VIENOTĪBA pauž dziļu neizpratni par partijas "Kustība PAR!" publiski pausto noraidošo attieksmi pret centriski demokrātisko partiju saliedēšanos Saeimas vēlēšanu gadā. Īpašu neizpratni šāda pozīcija raisa brīdī, kad Latvija ir iespējamas krīzes situācijā valsts finanšu sektorā un nepieciešama kopīga skaidra politiskā griba nepieļaut negatīvu seku iestāšanos," pausts vēstulē.

VIENOTĪBA vēstulē atgādina, ka ir ierosinājusi un īstenojusi politisko konsultāciju ciklu ar visām līdzīgi domājošām partijām un šobrīd nākusi ar piedāvājumu vienotai sadarbības platformai visiem demokrātiskajiem spēkiem. Aicinājumam iesaistīties partiju apvienībā jau ir atsaukušās partijas "Kuldīgas novadam", "Valmierai un Vidzemei" un "Tukuma pilsētai un novadam". Tāpat VIENOTĪBA ir sabiedrībai prezentējusi partijas jauno vērtību deklarāciju, kas skaidri apliecina tās izpratni par Latvijas attīstības ceļu.

"Vēlmi un prasmi sadarboties VIENOTĪBA jau šobrīd skaidri demonstrē, saliedējot VIENOTĪBAS Saeimas frakciju koleģiālam darbam – Hosama Abu Meri vadībā frakcijā parlamentā konstruktīvi sadarbojas 5 partijas, realizējot kopīgus lēmumus, kuru pamatā ir līdzīgas vērtības. Saeimas frakcija ir partiju politiskās rīcības centrs, tādēļ uzskatām, ka stabils un pārliecinošs frakcijas darbs, tajā koleģiāli iesaistoties arī partijas "Kustība PAR!" biedriem, ir izšķirīgi svarīgs demokrātisko partiju ideju pārstāvniecībai Latvijas politikā," uzsvērts vēstulē.