DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
19. februārī, 2018
Lasīšanai: 2 minūtes

VIENOTĪBA rosina ierobežot Latvijas Bankas amatpersonu pilnvaru termiņu

VIENOTĪBA
Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Partija VIENOTĪBA ierosina grozījumus Latvijas Bankas likumā, lai ierobežotu Latvijas Bankas amatpersonu pilnvaru termiņus un rosina likumu papildināt ar normām, kas dod tiesības Saeimai atcelt no amata Latvijas Bankas amatpersonas un Latvijas Bankas padomei apturēt amatpersonu pilnvaras uz kriminālprocesa laiku. Ar grozījumiem VIENOTĪBA iepazīstināja valdības koalīcijas partnerus šodien koalīcijas padomes sēdē.

Tāpat VIENOTĪBA rosina amatpersonu pilnvaru termiņu ierobežojumus  - amatpersonu iecelšanu amatā ne vairāk kā uz diviem termiņiem - noteikt arī citām amatpersonām, kam šāda ierobežojuma pašlaik nav, piemēram, Finanšu un kapitāla tirgus komisijas un Centrālās vēlēšanu komisijas priekšsēdētājiem.

"Bezprecedenta gadījuma rezultātā ar Latvijas Bankas prezidenta Ilmāra Rimšēviča kriminālprocesu, rosinām grozījumus likumā, nosakot, ka Latvijas Bankas prezidenta maksimālais pilnvaru termiņš var būt ne vairāk kā divas reizes pēc kārtas. Tāpat uzskatām, ka Saeimai jābūt tiesībām atcelt no amata Latvijas Bankas amatpersonas, ja tām nav nevainojama reputācija un Latvijas Bankas padomei jābūt tiesībām apturēt Latvijas Bankas prezidenta, viņa vietnieka vai padomes locekļa pilnvaras uz kriminālprocesa laiku. Izstrādājot priekšlikumus, esam arī atsaukušies Valsts prezidenta iniciatīvai sistēmiski izvērtēt visu spēkā esošo regulējumu, kurā amatpersonām nav noteikts ierobežojums pretendēt uz vairāk nekā diviem pilnvaru termiņiem pēc kārtas attiecīgajā amatā,"  pauž Hosams Abu Meri, VIENOTĪBAS Saeimas frakcijas priekšsēdētājs.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI