DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
16. februārī, 2018
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Izglītība

Viedokļu līderi tiekas forumu ciklā “Latvijas formula 2050. Attīstības scenāriji”

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Piektdien, 2018.gada 16.februārī, norisinās Latvijas Universitātes rīkotā tematiskā forumu cikla “Latvijas formula 2050. Attīstības scenāriji” otrais forums “Valsts attīstības ārējie faktori”. Forumā tiek aplūkotas aktuālas tēmas kā, piemēram, ģeopolitika, investīciju un resursu plūsma, tehnoloģijas un reģionālā līdzdalība, kam seko augsta līmeņa ekspertu debates.

Izglītības un zinātnes ministrijas Augstākās izglītības, zinātnes un inovāciju departamenta direktore Agrita Kiopa piedalās foruma ekspertu diskusijā par investīciju, cilvēkkapitāla un informācijas plūsmām globālā mērogā. Šī tēma aktualizēta, ņemot vērā ģeopolitiskos izaicinājumus, tehnoloģiju attīstību un to izraisītās izmaiņas sociālajā un ekonomisko attiecību kontekstā, kas nākamajos trīsdesmit gados ietekmēs un izmainīs sabiedrību un biznesa vidi Latvijā.

Forumu ciklu "Latvijas formula 2050. Attīstības scenāriji" jūnijā noslēgs trešais forums "Latvija ceļā uz viedvalsti. Izglītība, zinātne, tehnoloģijas un to sintēze", kurš norisināsies "Pasaules latviešu zinātnieku kongresa" ietvaros. "Kongress ļaus mums kopā apzināt savu intelektuālo spēku un globālās saites. Diskutēsim par Latvijas nākotnes attīstības scenārijiem un piedāvāsim risinājumus virzībai ceļā uz viedvalsti - valsti, kuras sabiedrību augsti attīstītu tehnoloģiju un tīklošanās kultūras ietvarā veido viedi, Latvijā iesakņoti un globāli saistīti cilvēki," šodien foruma atklāšanas uzrunā uzsvēra A.Kiopa. Viņa aicināja  klātesošos piedalīties kongresā un turpināt forumu ciklā iesāktās diskusijas, lai nonāktu pie Latvijai labākajiem risinājumiem nākotnē.

Pirmajā forumā "Latvijas attīstības iekšējie faktori" 2017.gada oktobrī dažādu jomu pārstāvji - viedokļu līderi, diskutēja par Latvijas iekšējiem attīstības faktoriem, nosakot valsts izaugsmes faktorus ilgtermiņa perspektīvā,  akcentējot izglītības nozīmi, tautsaimniecības attīstību un demogrāfiju.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI