DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
16. februārī, 2018
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības

Noslēdz sadarbības līgumu ar Latvijas Universitāti

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Alūksnes novada pašvaldība ir noslēgusi līgumu ar Latvijas Universitāti par sadarbību novada iedzīvotāju izglītības līmeņa paaugstināšanai, mūžizglītības īstenošanai un novada ekonomikas attīstībai.

Ceturtdien, 15. februārī, Alūksnes novada pašvaldību apmeklēja Latvijas Universitātes rektors Indriķis Muižnieks, prorektore humanitāro un izglītības zinātņu jomā Ina Druviete, rektora vietnieks studentu un sociālajos jautājumos Jānis Stonis, Reģionālā centra direktore Inese Freiberga un Latvijas Universitātes Alūksnes filiāles vadītāja Anita Pētersone.

Alūksnes novada domes priekšsēdētāja Artura Dukuļa un Universitātes rektora Indriķa Muižnieka parakstītais abu iestāžu sadarbības līgums paredz savstarpēju informācijas apmaiņu, prakses iespējas novada pašvaldības iestādēs vietējā filiālē vai Rīgā studējošajiem Alūksnes novada iedzīvotājiem.

Tāpat iestādes varēs sadarboties bibliotēku izmantošanā, piedāvājot Alūksnes novada izglītības iestāžu darbiniekiem iespēju izmantot LU Alūksnes filiāles bibliotēkas resursus, savukārt vietējā filiālē studējošajiem – novada publisko bibliotēku resursus, metodiskās un organizatoriskās darbībās izglītības jomā, augstākās izglītības programmu izstrādē un īstenošanā LU Alūksnes filiālē.

Puses varēs kopīgi organizēt nozaru speciālistu lekcijas, seminārus un diskusijas par būtiskiem tematiem un aktualitātēm, koncertus, meistarklases un citus radošus pasākumus filiālē un novada kultūras iestādēs.

Pašvaldības deleģētām personām līguma ietvaros būs iespēja piedalīties valsts pārbaudījumu komisiju darbā profesionālās augstākās izglītības studiju programmās, kā arī studiju programmu virzienu izstrādē un akreditācijā. Tāpat pašvaldība varēs ieteikt pētnieciskā darba virzienus studentu noslēguma darbu tematiem atbilstoši novada attīstības programmai Alūksnes filiālē studējošajiem.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI