16. februārī, 2018
TĒMA: Veselība

Pacientu nosūtījumu pie ārstiem ieviešanu elektroniskā veidā veiks pakāpeniski

Lai jaunu e-veselības funkcionalitāšu ieviešana norisinātos iespējami viegli gan pacientiem, gan ārstniecības iestādēm, Veselības ministrija sagatavojusi grozījumus Ministru kabineta noteikumos par vienoto veselības nozares elektronisko informācijas sistēmu*, paredzot papildu funkcionalitātes – e-nosūtījuma - pakāpenisku ieviešanu šā gada laikā.

Grozījumi Ministru kabineta noteikumos paredzēs, ka vēl līdz šī gada novembra beigām ārsti e-veselības sistēmā sagatavoto e-nosūtījumu pacientam izsniegs papīra formātā. Plānots, ka papīra formātā nosūtījumu izsniegšana pacientiem uz rokas vairs netiks veikta ar 2018.gada 1.decembri. Tas samazinās papīra dokumentācijas apjomu veselības aprūpē un padarīs veselības aprūpes būtisku posmu caurskatāmāku.

Papildus ar ārstniecības iestāžu klientu un pacientu reģistratoriem tiks paplašināts to personu loks, kas varēs strādāt e-veselības sistēmā, dodot viņiem tiesības darbam tieši ar e-nosūtījumu.

Paredzams, ka pakāpeniska e-nosūtījuma ieviešana ļaus pacientiem un ārstniecības iestāžu darbiniekiem laicīgi un pārdomāti pierast pie jaunā pakalpojuma lietošanas.

*Ministru kabineta 2014.gada 11.marta noteikumi Nr.134 "Noteikumi par vienoto veselības nozares elektronisko informācijas sistēmu"