DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
15. februārī, 2018
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Tiesu sistēma
1
1

Ēnu dienā darbu Rīgas apgabaltiesā iepazina 20 skolēni

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Šodien izglītības karjeras projektā “Ēnu diena” piecus Rīgas apgabaltiesas tiesnešus, tiesas priekšsēdētājas palīdzi un četrus tiesnešu palīgus “ēnoja” 20 skolēni no dažādām Latvijas vietām.

Ēnu diena Rīgas apgabaltiesā notika gan vēsturiskajā ēkā Brīvības bulvārī, gan arī Krimināllietu tiesas kolēģijā Abrenes ielā, ar kuru notika saslēgšanās videokonferences režīmā, lai skolēni gūtu plašāku ieskatu tiesnešu un tiesas darbinieku profesijās. Rīgas apgabaltiesā skolēniem bija iespēja iepazīties ar tiesnesi un Civillietu tiesas kolēģijas priekšsēdētāju Līgu Blūmiņu, Civillietu tiesas kolēģijas tiesnešiem Mairitu Šķenderi un Uldi Dangu, kā arī Krimināllietu tiesas kolēģijas tiesnešiem Ivetu Vīganti un Sandru Amolu, viņu darbu un karjeras attīstību. "Ēna" šodien sekoja Rīgas apgabaltiesas priekšsēdētājas palīdzei Kristīnei Denafai, un arī tiesnešu palīgiem Ritai Kauliņai, Jekaterinai Makurinai, Valdai Gercānei un Dāvim Laucim.

Skolēni iepazina apelācijas instances tiesas darbību, piedalījās atklātās tiesas sēdēs, apskatīja tiesas telpas, kanceleju, arhīvu un muzeju Brīvības bulvārī 34, lai iepazītu tiesas vēsturi un mūsdienas. Tika sniegtas atbildes uz skolēnu jautājumiem, kuru bija patīkami daudz, un "ēnotāji" izrādīja patiesu ieinteresētību par profesijām, kas saistītas ar tiesas darbu.

Pasākuma noslēgumā notika tikšanās un viedokļu apmaiņa ar Rīgas apgabaltiesas priekšsēdētāju Daigu Vilsoni, kura uzklausīja skolēnu iespaidus par piedzīvoto un aicināja apsvērt iespēju studēt jurisprudenci.

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI