DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
14. februārī, 2018
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

Valsts prezidents Seulā atklāj pirmo Latvijas – Dienvidkorejas biznesa forumu

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Valsts prezidents Raimonds Vējonis trešdien, 2018. gada 14. februārī, Seulā, atklājot Latvijas – Dienvidkorejas biznesa forumu, aicināja uzņēmējus izmantot abu valstu labās savstarpējās attiecības, lai kopīgi turpinātu attīstīt ekonomisko partnerību, īpaši izpētes un inovāciju jomā.

"Ir radīti priekšnoteikumi Latvijas un Dienvidkorejas ciešākai sadarbībai izpētes un inovatīvu tehnoloģiju jomā, kā arī tirdzniecības, investīciju, tūrisma, izglītības, kultūras, transportu un loģistikas jomās. Sagaidāms, ka šis biznesa forums, kalpos kā platforma ne tikai jaunu kontaktu nodibināšanai, bet arī liks pamatus ilgtermiņa sadarbības projektiem", atzīmēja Raimonds Vējonis.

Eiropas Savienības – Dienvidkorejas brīvās tirdzniecības līguma noslēgšana, kā arī vēstniecību atvēršana abās valstīs, ir veicinājusi valstu ekonomisko sadarbību, piedzīvojot strauju izaugsmi tieši pēdējos gados. Šajā laikā ievērojami audzis Latvijas un Dienvidkorejas tirdzniecības apgrozījums, Latvijas eksportam palielinoties divas reizes un sasniedzot 48 miljonus eiro.

Šobrīd Dienvidkorejā jau veiksmīgi strādā Latvijas kokrūpniecības, minerālproduktu pārstrādes, būvmateriālu un farmācijas uzņēmumi. Latvijas uzņēmējiem ir labas attīstības iespējas Dienvidkorejā, īpaši kokrūpniecībā, informācijas tehnoloģijās, kā arī pārtikas rūpniecībā (piens un piena produkti, olas un olu produkti). Nozīmīgs priekšnoteikums Latvijas pārtikas produktu eksporta straujākam kāpumam uz Dienvidkoreju ir pārtikas preču sertifikācijas paātrināšana šajā valstī.

Latvijas – Dienvidkorejas biznesa forumā piedalās plašas uzņēmēju delegācijas. No Latvijas puses ir pārstāvēti 22 uzņēmumi tādās nozarēs kā kokrūpniecība, pārtikas ražošana, informācijas tehnoloģijas, finanšu tehnoloģijas, mārketinga pakalpojumi, stikla pārklājumi un transports. Dienvidkorejas pusi forumā pārstāv vairāk nekā 60 valdības pārstāvju, ražošanas asociāciju biedri un uzņēmumi tādās nozarēs kā mašīnbūve, elektrotehnikas ražošana, IT, biomedicīna, farmācija, pārtikas ražošana un loģistika.

Foruma laikā tika parakstīts Saprašanās memorands starp Latvijas Investīciju un attīstības aģentūru ar Dienvidkorejas Importētāju asociāciju par starpvalstu ekonomiskās sadarbības veicināšanu, kā arī Saprašanās memorands starp Latvijas Investīciju un attīstības aģentūru ar Gjongi Dienvidkorejas provinci par sadarbību tehnoloģiju pārnesē un start-up ekosistēmas attīstības jomās.

Valsts prezidenta Raimonda Vējoņa vizīte Korejas Republikā (Dienvidkorejā) ir pirmā Latvijas augstākās amatpersonas vizīte šajā valstī. Valsts prezidentu vizītē Dienvidkorejā pavada Ministru prezidenta biedrs, ekonomikas ministrs Arvils Ašeradens un ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI