viss arhīvs

E-konsultācijas

Lapas karte

Kontakti

Hroniskās novājēšanas slimības uzraudzības kārtība papildināta ar jauniem nosacījumiem

Zemkopības ministrija
13.02.2018
Palielināt | Samazināt

Ieteikt:   +0

Drukāt
 Nosūtīt
 Ziņot redaktoram
 Komentēt
Iesaka:   +0 -0

Valdība otrdien, 13. februārī, apstiprināja Zemkopības ministrijas sagatavotos grozījumus hroniskās novājēšanas slimības uzraudzības kārtībā un arī grozījumu prasībās tādu dzīvnieku izcelsmes blakusproduktu apritei, kas nav domāti cilvēka patēriņam.

Hroniskās novājēšanas slimības uzraudzības un kontroles kārtība ir papildināta ar aizliegumu ievest dzīvnieku pievilināšanai paredzētu briežu dzimtas dzīvnieku urīnu no trešajām valstīm, kā arī aizliegumu ievest minēto urīnu, kas iegūts no Norvēģijā dzimušajiem briežu dzimtas dzīvniekiem. Tāpat noteikumi ir papildināti ar aizliegumu ražot, laist tirgū un izmantot dzīvnieku pievilināšanai paredzētu briežu dzimtas dzīvnieku urīnu, kas iegūts no briežu dzimtas dzīvniekiem, kuri dzimuši konkrētā (noteikumu pielikumā minētā) Somijas un Zviedrijas teritorijā.

Noteikumos ir mainīts termiņš briežu dzimtas dzīvnieku pārvietošanai starp Norvēģiju un ES dalībvalstīm un briežu dzimtas dzīvnieku urīna izmantošanai, termiņu pagarinot par trim gadiem - līdz 2020. gada 31. decembrim.

Savukārt no prasībām tādu dzīvnieku izcelsmes apritei, kas nav paredzēti cilvēka patēriņam, ir svītrots dzīvnieku pievilināšanai paredzētā briežu dzimtas dzīvnieku urīna izmantošanas nosacījums, lai šis regulējums nebūtu noteikts divos normatīvajos aktos.

Noteikumi "Grozījums Ministru kabineta 2012.gada 17.aprīļa noteikumos Nr.275 "Prasības tādu dzīvnieku izcelsmes blakusproduktu un atvasinātu produktu apritei, kas nav paredzēti cilvēku patēriņam"" un "Grozījumi Ministru kabineta 2017.gada 18.jūlija noteikumos Nr.416 "Hroniskās novājēšanas slimības uzraudzības un kontroles kārtība"" stāsies spēkā pēc to publicēšanas oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis".

ATSLĒGVĀRDI:   'Ministru kabineta lēmumi

Ieteikt:  +0

KOMENTĀRI (0)
Komentārā lūdzam izteikt Jūsu viedokli. Ja Jums ir neskaidrības par izskatīto tematu, jautājumiem izmantojiet sadaļu "E-konsultācijas".

drošības attēls
Pievienot

Informācijas statuss
Šī sadaļa ir platforma nepastarpinātai valsts iestāžu komunikācijai ar sabiedrību.

• Par preses relīžu saturu atbild informācijas iesniedzējs. LV portāls publicē iesūtīto informāciju, to nerediģējot un nemainot.
  • Aicinām valsts pārvaldes iestādes paziņojumu iesūtīšanai izmantot e-pastu: pr@lv.lv
Lietotājiem der zināt.

VISVAIRĀK LASĪTIE

TEMATISKIE RAKSTI

REKLĀMA

SKAIDROJUMI. LIKUMI PRAKSĒ. DISKUSIJAS. ZINI SAVAS TIESĪBAS UN PIENĀKUMUS!

Ceļvedis valsts informācijā. Specializēts portāls dialogam starp sabiedrību un valsti.
ATSLĒGVĀRDI:
  • VISI