DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
12. februārī, 2018
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

Valsts prezidents: Latvijai un Dienvidkorejai potenciāls ciešākai partnerībai

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Lai veidotu ciešāku Latvijas un Korejas Republikas (Dienvidkorejas) politisko un ekonomisko sadarbību, Valsts prezidents Raimonds Vējonis oficiālās vizītes laikā otrdien, 2018. gada 13.februārī, Seulā tiksies ar Dienvidkorejas prezidentu Mūnu Džēinu (Moon Jae-in).

Valsts prezidents uzsver: "Dienvidkoreja ir viens no nozīmīgākajiem Latvijas sadarbības partneriem Āzijā. Mums vēl ir liels potenciāls šo sadarbību attīstīt dažādās jomās - investīciju, tirdzniecības, tūrisma, izglītības, kultūras un gaisa transporta jomās, kā arī citās transporta un loģistikas nozarēs".

Lai veicinātu abu valstu ekonomisko sadarbību, Valsts prezidenta vizītes laikā Seulā norisināsies pirmais Latvijas un Dienvidkorejas uzņēmēju biznesa forums. Tā laikā plānots parakstīt sadarbības līgumu ar Korejas Importētāju asociāciju par savstarpējo ekonomisko attiecību veicināšanu un starptautiskās tirdzniecības stiprināšanu.

Vizītes laikā paredzēta Raimonda Vējoņa tikšanās ar Korejas Republikas (Dienvidkorejas) parlamenta (nacionālās asamblejas) priekšsēdētāju Čunu Sjekjunu (Chung Sye-kyun), dalība Latvijas vēstniecības jauno telpu atklāšanā, kā arī tikšanās ar uzņēmuma Samsung vadību.

Valsts prezidenta Raimonda Vējoņa vizīte Korejas Republikā (Dienvidkorejā) ir pirmā Latvijas augstākās amatpersonas vizīte šajā valstī. Valsts prezidentu vizītē Dienvidkorejā pavada Ministru prezidenta biedrs, ekonomikas ministrs Arvils Ašeradens un ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs, kā arī uzņēmēju delegācija.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI