DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
06. februārī, 2018
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

Valsts prezidents pieņem jauno tiesnešu zvērestus

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Valsts prezidents Raimonds Vējonis otrdien, 6. februārī, svinīgā ceremonijā Rīgas pilī pieņēma tiesneses Kristīnes Evertovskas un Jolantas Uminskas zvērestu un Ilzes Andruškinas svinīgo solījumu pirms stāšanās amatā.

Uzrunājot trīs jaunās tiesneses, Valsts prezidents aicināja pašus tiesnešus stiprināt tiesu sistēmu un tiesiskumu Latvijā, iesaistoties diskusijās par sistēmas kvalitāti, skaidrojot savus lēmumus publiski un rosinot pārmaiņas tiesu darbā. Raimonds Vējonis arī norādīja, ka katra lieta tiesai ir jāspriež tā, lai sabiedrība būtu pārliecināta, ka tiesu sistēma spēj aizstāvēt cilvēku intereses un taisnīgumu.

Kristīne Evertovska tiesneses darba gaitas sāks Rīgas rajona tiesā, Ilze Andruškina – Administratīvajā rajona tiesā, savukārt Jolanta Uminska strādās Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesas zemesgrāmatu nodaļā.

Likums paredz, ka ikviens tiesnesis pirms amata pienākumu pildīšanas uzsākšanas Valsts prezidentam dod zvērestu (svinīgo solījumu) un svinīgi solās būt godīgs un taisnīgs, uzticīgs Latvijas Republikai, vienmēr censties noskaidrot patiesību, nekad nenodot to, spriest tiesu stingrā saskaņā ar Latvijas Republikas Satversmi un likumiem.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI