DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
05. februārī, 2018
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Veselība

Visas psihoneiroloģiskās slimnīcas nodrošina nepieciešamo diennakts dežūrpersonālu

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Veselības ministrija šodien bija uzaicinājusi uz tikšanos visus psihoneiroloģisko slimnīcu pārstāvjus, lai pārrunātu situāciju psihiatrisko pacientu ārstniecībā saistībā ar konstatētajiem pārkāpumiem Bērnu psihoneiroloģiskajā slimnīcā “Ainaži”. Tikšanās laikā visu slimnīcu pārstāvji atzina, ka speciālistu piesaiste psihiatrijas jomā ir sarežģīta, tomēr visas slimnīcas* nodrošina nepieciešamo dežurpersonālu diennakts režīmā.

Tikšanās laikā Veselības inspekcija informēja klātesošos par konstatētajiem pārkāpumiem Bērnu klīniskajā universitātes slimnīcā "Ainaži". Jau ziņots, ka pārkāpumi tika konstatēti kārtībā, kādā ierobežojami pacienti, obligātajās prasībās ārstniecības iestādēs un medicīnisko dokumentu lietvedības kārtībā.

Slimnīcu pārstāvji rosināja pārskatīt apmaksas tarifus psihiatrijā, jo plašākas aprūpes nodrošinājums (speciālistu piesaiste, multidisciplināras komandas iesaistīšana) šobrīd nav iespējams zemo tarifu dēļ. Tāpēc sanāksmes laikā tika panākta vienošanās, ka tiks izvērtēti apmaksas nosacījumi gan ambulatorajai, gan stacionārajai psihiatrijai un Nacionālais veselības dienests veiks aprēķinus, par lielāka finansējuma novirzīšanu psihiatrisko pacientu ārstēšanai.

Izvērtējot jautājumu par psihiatriskās ārstniecības cilvēkresursu nodrošinājumu, speciālistu vidū izvērsās diskusija par nepieciešamību vienkāršot rezidentūras apmācību ilgumu bērnu psihiatra apakšspecialitātē. Līdz ar to kopīgi ar speciālistiem tiks vērtēta iespēja intensificēt apmācības programmu, ļaujot ārsta sertifikātu iegūt īsākā periodā (šobrīd 6 gadi).

Tikšanās laikā slimnīcu pārstāvji tika arī informēti, ka Veselības inspekcija veiks ārpus kārtas pārbaudi visās slimnīcās, vērtējot gan līguma izpildes nosacījumus par valsts apmaksāto veselības aprūpes pakalpojumu sniegšanu, gan speciālistu nodrošinājumu, gan arī pacientu fiksāciju atbilstoši normatīvajos aktos noteiktajām prasībām.

*Pagājušajā nedēļā Veselības inspekcijas veiktajā pārbaudē Bērnu psihoneiroloģiskā slimnīca "Ainaži" konstatēts, ka iestādē ārstu skaits nav pietiekams. Pirmdien ieceltais slimnīcas valdes locekļa pienākumu izpildītājs dr.Jānis Buģins atzina, ka tiek meklēti risinājumi, lai vajadzīgo speciālistus piesaistītu no Rīgas psihiatrijas narkoloģijas centra.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI