DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
25. janvārī, 2018
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

M. Kučinskis: ar “Microsoft” esam ieinteresēti paplašināt līdzšinējo sadarbību arī nākotnē

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Ministru prezidents Māris Kučinskis ceturtdien, 25. janvārī, Davosā tikās ar kompānijas “Microsoft” izpildviceprezidentu Žanu Filipu Kurto (Jean-Philippe Courtois)

Tikšanās laikā M. Kučinskis pauda gandarījumu par labo līdzšinējo sadarbību abu pušu starpā. Šīs sadarbības būtiska komponente ir arī atvērtais Latvijas Universitātes un "Microsoft" inovāciju centrs – vienīgais Ziemeļeiropā – tas ir papildus spēcīgs katalizators jaunu produktu ideju inkubēšanai un eksportspējīgu produktu izstrādei.

Abas puses pauda ieinteresētību paplašināt līdzšinējo sadarbību arī nākotnē.

Viņš norādīja, ka abu pušu sadarbības ietvaros Latvijas komersanti ar Microsoft atbalstu veiksmīgi ir attīstījuši dažādus produktus, kas ir vērsti ne tikai uz Latvijas pieprasījuma apmierināšanu.

Tāpat M. Kučinskis norādīja, ka Latvijas valdība kopā ar IKT industriju un zinātnes pārstāvjiem, augstskolām ir aktīvi strādājusi, lai izveidotu vienotu inovācijas atbalsta ekosistēmu, kuras būtiska sastāvdaļa ir Datos balstītas nācijas koncepts. Šī koncepta būtība ir publisko datu atvēršana, sabiedrības efektīva iesaiste un jaunu starpindustrijas produktu izstrāde dažādu nozaru uzņēmumu produktivitātes celšanai.

Ministru prezidents un "Microsoft" izpildviceprezidents arī apsprieda aktualitātes, kas saistītas ar kiberdrošību un iespējamiem riskiem. Abas puses bija vienisprātis, ka pašreiz kiberdrošība ir jautājums, kas uztrauc daudzas pasaules valstis un uzņēmumus, kā arī Ministru prezidents guva apliecinājumu, ka "Microsoft" ir ieinteresēts dalīties ar pieredzi, lai novērstu kiberdraudus, kā arī paplašinātu sadarbību mākslīgā intelekta pielietojamībai dažādās tautsaimniecības nozarēs, vienlaikus attīstot vietējo Latvijas zinātnes kapacitāti.

Tikšanās notika Davosā notiekošā Pasaules ekonomikas foruma ietvaros.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI