DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
23. janvārī, 2018
Lasīšanai: 2 minūtes

VIENOTĪBAS Saeimas frakcija diskutēs par Rīdzenes sarunu izmeklēšanas komisijas darbu un e-veselību

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

VIENOTĪBAS Saeimas frakcija informē: Partijas VIENOTĪBA Saeimas frakcija kārtējā sēdē trešdien, 24. janvārī, diskutēs par Rīdzenes sarunu parlamentārās izmeklēšanas komisijas gala ziņojumu, kā arī iztaujās atbildīgās amatpersonas par e-veselības sistēmu.

Partijas VIENOTĪBA valde uzskata, ka parlamentārās izmeklēšanas komisija, kuras uzdevums bija analizēt tā dēvēto Rīdzenes sarunu saturu un to ietekmi uz Latvijas politisko vidi, savu darbu ir veikusi nekvalitatīvi un atbildes uz sabiedrību satraucošiem jautājumiem tās gala ziņojumā nav sniegtas.

Savukārt laikā, kad veselības nozares sakārtošana ir viens no šīs valdības svarīgākajiem uzdevumiem, lai sabiedrībai būtu pieejama kvalitatīva veselības aprūpe, nozarē tik nepieciešamā e-veselības sistēma, kuras izmantošana no š.g. 1. janvāra ir kļuvusi obligāta, pastāvīgi saskaras ar dažādām tehniskām problēmām. VIENOTĪBAS Saeimas frakcija aicinājusi uz sēdi atbildīgās Veselības ministrijas amatpersonas, jo vēlas pārliecināties, ka pacientu dati e-veselības sistēmā ir drošībā, kā arī noskaidrot, kas tiek darīts, lai sistēma funkcionētu stabili, neradot sarežģījumus pacientiem.

VIENOTĪBA uzsver, ka e-veselības izveidē jau ieguldīti 16 miljoni eiro, turklāt tās turpmākai attīstībai vēl ir nepieciešami ievērojami finanšu līdzekļi, tādēļ nepārliecinošā e-veselības sistēmas kvalitāte rada bažas arī par līdzekļu nelietderīgu izlietojumu tās ieviešanas procesā.

Kārtējā VIENOTĪBAS Saeimas frakcijas sēde notiks trešdien, 24. janvārī, pl. 14:00. Pēc sēdes uz žurnālistu jautājumiem atbildēs VIENOTĪBAS Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Hosams Abu Meri.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI