DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
23. janvārī, 2018
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Bergmanis: “Latvijas simtgadei dāvināsim militārajos objektos augošu dižkoku uzskaitījumu”

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Gatavojoties Latvijas valsts simtgadei, Aizsardzības ministrija un Nacionālie bruņotie spēki iesaistās iniciatīvā „LV100 Dižošanās”, ko organizē Kultūras ministrijas Latvijas valsts simtgades birojs un Dabas aizsardzības pārvalde.

Nacionālo bruņoto spēku mācību poligonos un citās militārajiem objektiem piegulošajās teritorijās tiks fiksēti vēl neapzinātie dižkoki, tādējādi papildinot jau šobrīd saskaitīto vairāk nekā 8000 dižkoku sarakstu, kas gan ir tikai ceturtā daļa no visiem Latvijas dižkokiem.

Ceturtdien, 25. janvārī, plkst. 13.00 svinīgā pasākumā akcijai tiks pieteikti dižkoki, kas atrodas Latvijas Nacionālās aizsardzības akadēmijas teritorijā. 

Pasākumā piedalīsies aizsardzības ministrs Raimonds Bergmanis, Valsts aizsardzības militāro objektu un iepirkumu centra Vides nodaļas pārstāvis Jānis Cimmers, Dabas aizsardzības pārvaldes ģenerāldirektora vietniece dabas aizsardzības jomā Gunta Gabrāne, Dabas retumu krātuves dižkoku eksperti Māris Zeltiņš un Ansis Opmanis, kā arī "Čiekurkalna" biedrības pārstāvji Kaspars Spunde un Vija Rulle.

R.  Bergmanis, personīgi atbalstot iniciatīvu "LV100 Dižošanās", atzīst, ka viņu uzrunājis Latvijas valsts simtgades aicinājums dāvināt savu laiku labiem darbiem pašiem sev un Latvijai, lai kopīgi paveiktu nozīmīgas lietas. Arī savā līdzšinējā pieredzē aizsardzības ministrs par vienu no aizraujošākajiem vaļaspriekiem izvēlējies dižkoku meklēšanu, izmantojot Gunta Eniņa grāmatu "100 dižākie un skaistākie".

Šajā akcijā ministrs aicina iesaistīties arī Jaunsardzi, apzinot savas dzīvesvietas tuvumā esošos kokus, kuri varētu pretendēt uz dižkoka statusu un informējot par to Dabas aizsardzības pārvaldi. Tāpat R. Bergmanis uzsver, ka Nacionālo bruņoto spēku piederošās zemju teritorijās augošie dižkoki tiks apkopti, lai to turpmākai augšanai nekas netraucētu.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI