DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
18. janvārī, 2018
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Izglītība

Latvijas Universitāte pārrunā sadarbības iespējas gēnu izpētē un vēža diagnostikā ar Microsoft, Roche un BGI

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Latvijas Universitātes un Microsoft Inovāciju centrs (LUMIC) uzsācis pilotprojektu gēnu analīzes un lielo datu izmantošanai medicīnā un veselības aprūpē.

2018. gada 18. un 19. janvārī Latvijā notiek pirmais ekspertu seminārs projekta uzsākšanai, kurā piedalās Microsoft Research un Microsoft Veselības segmenta pārstāvji, kā arī farmācijas uzņēmuma Roche un gēnu pētniecības uzņēmuma BGI pārstāvji.

"Semināra mērķis ir saprast, kādas ir sadarbības iespējas starp Latviju un starptautiskajiem uzņēmumiem. Trīs šāda līmeņa globālu partneru ieinteresētība līdzdarboties pētniecības projekta īstenošanā ir izcils panākums jau nepilnu pusgadu pēc LUMIC izveides. Uzsāktais projekts Latviju iezīmē pasaules kartē gēnu pētniecībā, izmantojot informācijas tehnoloģiju inovācijas un lielo datu analīzi," ir gandarīta LU rektora vietniece digitālās sabiedrības jautājumos, profesore Signe Bāliņa.

"Microsoft iesaiste šajā projektā ir loģisks nākamais solis pēc Inovāciju centra izveides. Latvija ir definējusi savu stratēģisko vīziju par datos balstītu attīstību, un mēs esam gatavi būt viens no partneriem šajā ceļā — piesaistot savus pētniekus, piešķirot tehnoloģijas un resursus zinātnes attīstībai un inovācijām ar starptautisku potenciālu," uzsver Džeralīna Millere (Geralyn Miller), Microsoft Artificial Intelligence and Research genomikas virziena vadītāja no Redmondas, ASV.

Pirmos pilotprojektus ir plānots uzsākt jau šogad. Tas ļaus testēt iespējamo pušu sadarbības modeli un principus, lai Latvijā izveidotu Ziemeļeiropas izcilības centru genomikā ar atbilstošu infrastruktūru, pētnieku loku, nepieciešamo tehnoloģisko nodrošinājumu un datu pieejamību. Centrs veiks lietišķos pētījumus genomikā, sniegs pakalpojumus veselības nozares institūcijām un uzņēmumiem, kā arī radīs vidi jaunuzņēmumu attīstībai genomikas jomā.

Attēlos: Prof. Signe Bāliņa, LU rektora vietniece digitālās sabiedrības jautājumos un Džeralīna Millere (Geralyn Miller), Microsoft Artificial Intelligence and Research genomikas virziena vadītāja no Redmondas, ASV. Foto: Toms Grīnbergs, Latvijas Universitātes Komunikācijas un inovāciju departaments.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI