DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
18. janvārī, 2018
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ekonomika

ES mājā informatīvs pasākums par mūziķu autortiesībām straumēšanas laikmetā

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Eiropas Savienības (ES) māja 31. janvārī no plkst. 16.00 līdz 18.00 aicina apmeklēt informatīvu pasākumu par mūziķu autortiesībām straumēšanas laikmetā. Pasākums notiks Eiropas Savienības mājā, 1. stāvā, Aspazijas bulvārī 28, Rīgā.


Mūzikas digitāla izplatīšana, būdama lētāka un ātrāka, ļauj autoriem, izpildītājiem un producentiem uzrunāt jaunu, plašāku auditoriju. Ir arvien vairāk veidu, kā straumēt un lejuplādēt mūziku, taču, vai iespējams izmantot interneta platformu sniegtās iespējas un reizē saņemt arī taisnīgu atlīdzību par darbu izmantošanu?

Kas un kā aizsargā autoru, producentu un izpildītāju tiesības, stāstīs Reinis Norkārkls, Autortiesību un komunicēšanās konsultāciju aģentūras/ Latvijas Autoru apvienības (AKKA/LAA) Mediju nodaļas vadītājs, un Liena Grīna, biedrības "Latvijas Izpildītāju un producentu apvienība" izpilddirektore.

Pieredzē par līgumu slēgšanu ar straumēšanas servisu kompānijām dalīsies Guna Zučika, grupas "Carnival Youth" menedžere. Ko svarīgi zināt, ievietojot mūziku straumēšanas un lejuplādes vietnēs internetā?

Pasākuma otrajā daļā aicinām mūziķus, producentus, menedžerus un citus interesentus piedalīties diskusijā, vai un kādas ir iespējas saņemt taisnīgu atlīdzību par mūzikas izmantošanu straumēšanas laikmetā, dalīties pieredzes stāstos. Noslēgumā – savstarpējo kontaktu dibināšana jeb tīklošanās un neformālas sarunas.  Pasākumu vadīs Anna Macko.

Vietu skaits ir ierobežots, tāpēc aicinām interesentus pieteikties iepriekš: https://goo.gl/forms/PblB9ey16fTKkuH43.
Atgādinām, ka visi pasākumi ES mājā ir bezmaksas.

https://euipo.europa.eu//ohimportal/lv/web/observatory/faqs-on-copyright-lv

Aktuālā situācija par autortiesību regulējumu ES: http://www.europarl.europa.eu/legislative-train/theme-connected-digital-single-market/file-modern-european-copyright-rules

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI