DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
16. janvārī, 2018
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Veselība

Rīgas psihiatrijas un narkoloģijas centrs gadu sāk ar pozitīvu ziņu kolektīvam

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
No 1.01.2018. tiek palielināta ārstniecības personu darba samaksa valstī. Šīs pozitīvās izmaiņas ir ietvertas arī VSIA “Rīgas psihiatrijas un narkoloģijas centrs” (RPNC) 2018. gada budžetā, tāpēc jau gada pirmajās darba nedēļās kapitālsabiedrībā tika organizētas vairākas kolektīva informēšanas sapulces, lai viestu vairāk skaidrības šajā jautājumā, kas interesē visus – ārstus, māsas, māsu palīgus, sanitārus un rezidentus.

Informēšanas sapulce notika jau 3. janvārī, kapitālsabiedrības valdei uzrunājot departamentu, nodaļu un arodbiedrības vadītājus, turpmākās reizes auditorija tika detalizēta pa nodaļām un struktūrvienībām, lai skaidrotu un atbildētu uz jautājumiem. Valdes locekle Irina Starkova klātesošos iepazīstināja ar Veselības ministrijas sagatavotu prezentāciju par izmaiņām ministru kabineta noteikumos nr. 595, atbilstošajiem normatīvajiem aktiem un RPNC speciālistu papildināto informatīvo materiālu, kā arī tika skaidrotas valsts nodokļu reformas jaunās nostādnes, kas darbiniekiem būs svarīgas un ietekmēs atalgojuma lielumu.

"Mēs esam uzņēmušies Ministru kabineta Noteikumos nr. 595 un 1529 noteiktās saistības," uzsver valdes priekšsēdētājs Jānis Buģins, "kā arī lielāka uzmanība tiks pievērsta līdzekļu taupīšanai, ekonomiskai un racionālai izmantošanai, sagaidot kolektīva izpratni un atbalstu šajā jautājumā". Savukārt valdes loceklis Imants Rezebergs akcentēja ārstniecības personu darba samaksas saikni ar kapitālsabiedrības konkurētspējas pieaugumu, katra individuālā ieguldījuma un darba kvalitātes nozīmes palielināšanos darba finansiālajā novērtējumā.

Visvairāk jautājumu un individuālu konsultāciju sagaidāms februāra sākumā, kad darbinieki būs saņēmuši šī gada pirmo algu.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI