DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
16. janvārī, 2018
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

Ministru prezidents dosies vizītē uz Madridi

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Ministru prezidents Māris Kučinskis trešdien, 17.janvārī, uzturēsies darba vizītē Madridē.

Vizītes ietvaros M. Kučinskis tiksies ar Spānijas premjerministru Mariano Rahoju, ar kuru plānots apspriest abu valstu attiecības, ekonomiskās sadarbības iespējas, jautājumus, kas skar Eiropas nākotni, kā arī drošības aktualitātes.

Ministru prezidents piedalīsies tūrisma gadatirgus FITUR 2018  atklāšanas pasākumā, kā arī apmeklēs Latvijas stendu kopā ar Spānijas karali Filipi VI un karalieni Letīciju.  Tāpat viņš apmeklēs Spānijas Uzņēmēju federāciju un uzrunās uzņēmējdarbībai veltīta semināra dalībniekus.

Vizīte iezīmē Latvijas Simtgades kontekstu, kura laikā ar dažādu pasākumu palīdzību tiks veicināta Latvijas popularizēšana Spānijā. Spānija ir nozīmīgs spēlētājs pasaules ekonomikā – ceturtā lielākā ekonomika ES, ko veicina tās īpaši ciešās saites ar Latīņamerikas valstīm. Latvijas tirdzniecības apgrozījums ar Spāniju palielinās katru gadu, ko parāda arī 2017. gada pirmo trīs ceturkšņu dati. Tirdzniecības apgrozījums deviņos mēnešos veido 244,61 miljonus eiro un, salīdzinot ar iepriekšējā gada atbilstošo periodu, tas pieaudzis par 39,53 %.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI